PIEDICILE MAJORE ÎN CALEA ASCULTĂRII MESAJULUI DIVIN

„Astfel a vorbit Moise copiilor lui Israel. Dar deznădejdea și robia aspră în care se aflau i-au împiedicat să asculte pe Moise.” Exod 6:9


Ilie Bledea 1Citiți și versetele 6 la 8 din acest capitol, să vedeți ce mesaj măreț și important a avut Domnul pentru ei. Domnul le-a descoperit identitatea Lui, intențiile Lui, iubirea și relația Lui cu ei, dar ei nu au putut asculta. Erau împiedicați să asculte, era ceva în inima lor ce îi împiedica să asculte Cuvântul Domnului. 

Și astăzi Cuvântul Domnului este măreț, este mesajul divin din cer. Îl auzi, îl citești pentru că se predică și se răpândește continuu. Dar ceva te împiedică să asculți. Iată care sunt două piedici majore din inima ta, piedici în calea ascultării mesajului divin: 

1. DEZNĂDEJDEA

Când în inima ta este deznădejde, atunci nu poți asculta mesajul divin. Deși mesajul divin aduce nădejde, deznădejdea împiedică primirea Lui. 

  • Ești în deznădejde pentru că inima ta este rea
  • Ești în deznădejde datorită păcatului
  • Ești în deznădejde datorită speranțelor înșelătoare pe care le-ai avut 
  • Ești în deznădejde datorită circumstanțelor grele în care trăiești

Deznădejdea din orice cauză și în orice manifestare blochează primirea mesajului divin și asta este grav. Nu mai sta în deznădejde, ai numai de pierdut. Fii tare îmbărbătează-ți inima și nădăjduiește în Domnul! Primește Cuvântul Domnului care aduce nădejde vie! 

2. ROBIA ASPRĂ

Conectată cu deznădejdea este și robia aspră. Când ești într-o robie aspră greu poți asculta Cuvântul lui Dumnezeu. 

  • Poți fi într-o robie aspră spiritual – rob al păcatului
  • Poți fi într-o robie aspră social – dator financiar, rob al unui patron aspru
  • Poți fi într-o robie aspră sentimental – o relație chinuitoare, cineva care te manipulează emoțional, sentimental…

Cuvântul lui Dumnezeu eliberează din orice robie. Cuvântul lui Dumnezeu este adevărul care ne face liberi. Însă, de multe ori robia aspră în care trăim, ne împiedică să primim adevărul divin care eliberează. 

Fii înțelept, nu lăsa robiile tale să împidice mesajul eliberator al cerului!
Primește Cuvântul lui Dumnezeu care aduce speranță și libertate în inima ta!

Ilie Bledea