Pledoarie pentru sufletul tău

Dragilor este un început din nou și Dumnezeu face să avem din nou în cont 366 de zile. Pornim cu entuziasm în a parcurge  31 622 400 de secunde, dar cine dă siguranța că vom avea de trăit fiecare secundă din anul acesta, poate că Dumnezeu ne-a pus în cont mai puțin unora, dacă vom trece în veșnicie sau tuturor, dacă așa cum se așteaptă unii, revenirea Domnului nostru Isus Cristos va fi în anul în care tocmai am intrat. Pentru că ori de câte ori rostim Maranata trebuie să realizăm ca venirea Domnului este așa  de aproape.

Privim cu speranță spre viitor cum șade bine unor creștini, dar în același timp trebuie să ne propunem lucruri mari pentru 2012. Cei ce nu-și propun nimic, nimic vor realiza.

Vreau să parcurgem în cele 366 de zile (dacă Dumnezeu ni le-a hărăzit întregi) să mai parcurgem o distanță considerabilă în drumul nostru spre desăvârșire. Aș vrea să vă propun ca timp de o oră pe zi să ne ingrijim de sufletul nostru și să facem ceva pentru veșnicie. O oră însemnă aproximativ 4 % din timpul pe care Dumnezeu ni l-a pus cu generozitate în cont pentur o zi de viață. Această oră poate fi împărțită în mai multe fracțiuni, dar la sfârșitul zilei minutele însumate trebuie să fie minim 60.

Ce să faci în această oră? Îmi permit să dau câteva sugestii chiar dacă sunt convins că lucrurile care pot fi făcute sunt mult mai variate.

  1. Roagă-te minim 15 minute pe zi. Împărtășește cu Dumnezeu temerile, problemele dar și realizările tale. Nu te lăsa descurajat, nu ești singur, Tatăl alteaptă să-I aduci la cunoștința Lui rugăciuni și cereri cu mulțumiri. Așteaptă mărturisiri și mijlociri. Fă-ți timp pentru rugăciune. Miercurea dimineața de la 6:30 vino să te rogi cu bărbații sau alăturăte departamentului de rugăciune de duminică dimineața.
  1. Citește Biblia minim 15 minute pe zi. Dacă nu aloci acest timp zilnic, din nou vei simți gustul amar al descurajării la sfărșitul anului când vei vedea că ai pornit spre București, dar te-ai oprit pe la Recaș, la Lugoj sau la Pitești. Numai petrecând minim 15 minute pe zi poți să ajungi la performanța de a citi Cuvântul Lui Dumnezeu în fiecare an. Este modul cel mai clar în care care Domnul îți poate vorbi, Biblia este asemeni unui desert pe care îl savurezi după timpul de rugăciune.
  1. Postește o zi pe săptămână. Este ca un fel de acumulare a puterii pierdute în săptămâna grea care a trecut. Avem nevoie de putere, avem nevoie de protecție, avem nevoie de pace în familie, avem nevoie de resurse și mai presus de toate acestea avem nevoie de înțelepciune, dar s-o cerem cu credință, cu determinare, renunțând la plăceri pentru a simți victoria împotriva hedonismului care ne sufocă sufletul.
  1. Folosește 2 ore pe săptămâna pentru a face ceva în favoarea semenilor tăi. Ceva care să te vindece de egoismul care ne caracterizează pe toți. Mergi la un spital, la un orfelinat, la o casă de bătrâni, înscrie-te într-un proiect de voluntariat, ajută o familie care are copii să poată să meargă în oraș, fă evanghelizare în parc, vizitează o persoană singură doar pentru a o încuraja.

Poți face toate acestea folosind doar circa 4 % din timpul tău pentru sufletul tău. Haideți să pornim cu toții în această direcție și să mergem în cadență ca să putem parcurge drumul sfințirii spre desăvârșirea mult dorită. Doar cei care sunt exigenți cu ei înșiși fac performanță, doar cei care alergă după reguli capătă cununa și doar cei care se îngrijesc de suflet ajung la dreapta Tatălui, Doresc ca sufletul meu și al tău să guste și el bucate miezoase și să iasă din starea de înfometare în care l-am ținut.

Acum știi ce ai de făcut, rămâne doar să te autodisciplinezi iar dacă nu reușești singur cere unui prieten matur să te urmărească, să te întrebe. Învață să dai socoteală, în curând vine timpul când fiecare va da socoteală înaintea Lui Dumnezeu.

Te iubesc și imi pasă de sufletul tău, de aceea am scris acest editorial. Cu drag, Remus Runcan

sursa: www.maranatatm.ro