Ploaia binecuvântării

ploaia binecuvantariiDespre ploaie nu se vorbeşte doar la “Starea vremii”, ci Biblia cuprinde nenumărate versete care prezintă Binecuvântarea Domnului asemenea ploii binefăcătoare.

„El va da ţării voastre ploaie la vreme, ploaie timpurie şi ploaie târzie, şi-ţi vei strânge grâul” – Deuteronomul 11:14a iată un prim verset care reliefează tot felul de binecuvântări pe care Tatăl este bata să ni le ofere.

Un lucru foarte interesant: putem avea bogăţii, dar să nu fie binecuvântarea Domnului. Dacă privim în Deuteronomul 28:12, aflăm: “Domnul îţi va deschide comoara Lui cea bună, cerul, ca să trimită ţării tale ploaie la vreme şi ca să binecuvânteze tot lucrul mâinilor tale: vei da cu împrumut multor neamuri, dar tu nu vei lua cu împrumut”. Subliniem faptul că El trebuie să “binecuvânteze tot lucrul mâinilor” noastre.

Continuănd cercetarea, înţelegem că pentru a avea parte de binecuvântarea Domnului se cere a  fi înţelepţi. Şi lumea astăzi nu prea mai are parte de astfel de oameni.

Deuteronomul 32:2 – “Ca ploaia să curgă învăţăturile mele, ca roua să cadă cuvântul meu, ca ploaia repede pe verdeaţă, ca picăturile de ploaie pe iarbă!”

A existat pe Pământ “vreme” în care ploaia nu se manifesta. Această veste atrage atenţia şi celor de specialitate, interesaţi atât de mult de vârsta pământului şi erele climaterice:

Geneza 2:5 – “În ziua când a făcut Domnul Dumnezeu un pământ şi ceruri, nu era încă pe pământ niciun copăcel de câmp şi nicio iarbă de pe câmp nu încolţea încă: fiindcă Domnul Dumnezeu nu dăduse încă ploaie pe pământ şi nu era niciun om ca să lucreze pământul”.

Dar şi azi avem parte uneori de seceta de toate felurile. Să nu uităm că seceta spirituală are o singură cauză, îndepărtarea de El. Psalmul 65:4  – “Ferice de cel pe care-l alegi Tu şi pe care-l primeşti înaintea Ta, ca să locuiască în curţile Tale! Ne vom sătura de binecuvântarea Casei Tale, de sfinţenia Templului Tău”.

Am văzut până acum că există binecuvântarea materială dar e mai mult decât necesar să fim părtaşi şi la cea spirituală. De la ea porneşte totul.

În Iov 38:28 citim: “Are ploaia tată? Cine dă naştere picăturilor de rouă?” Sunt şi oameni care spun că nu le trebuie binecuvântarea Domnului. Dar am şi eu 2 întrebări, cele biblice.

Am cititi din “Cronica ilustrată a omenirii”, 5 volume; ele fiind mai multe. “Cronica” este o abordare modernă, dinamică şi interdisciplinară a istoriei umanităţii. Are informaţii generale, dar şi detalii semnificative, susţinute vizual de peste 8 000 de imagini color. În primul volum, “Începuturile omului şi culturile timpurii” s-a adus vorba şi de… maimuţă. Mi-a venit să râd. Aici au mers nu pe Adevăr, ci pe dorinţe. Păcat. De ce nu recunosc? Pentru că atunci trebuie să respecte tot ce ne învaţă Biblia. Şi nu e pe placul lor. Dar vor vrea toată veşnicia să schimbe ceva şi nu se va mai putea face nimic. Să spunem şi noi mai departe…“Are ploaia tată? Cine dă naştere picăturilor de rouă?”

La cei binecuvântaţi de Domnul se vede ceva în plus, în viaţă, în comportare, în toate: Psalmi 84:6 – “Când străbat aceştia valea plângerii, o prefac într-un loc plin de izvoare, şi ploaia timpurie o acoperă cu binecuvântări”. Textul precizează “o prefac într-un loc plin de izvoare”. Să cerem acesta Tatălui Ceresc să facă cu vieţile noastre.

de Cătălin Dupu