POST SCRIPTUM- CRISTOS ÎȘI ZIDEȘTE BISERICA ÎN CIUDA CRITICILOR…

IMG_1119Probabil va trebui să atrag atenția ,,unor“ cititori că articoul “Starea jalnică a Bisericilor” se vrea o parodie, o ironie, o satiră la adresa panicaților care profețesc doar prăbușirea Bisericii, o critică a criticilor de ocazie. Dacă cei care au scris cărțile Noului Testament ar fi avut atitudinea lor, cam așa ar fi arătat ele.

Ca să fiu corect, titlul întreg al articolului meu este ,,Situația jalnică a bisericilor din Noul Testament“. Dacă nu fiecare frază, cel puțin fiecare paragraf din articolul de mai sus se referă la o biserică pomenită în Noul Testament. Ar fi o dovadă de cultură generală biblică să încerci să le identifici care este biserica din Ierusalim, care este cea din Corint, cea din Colose, cea din Tesalonic, cea din Efes, cea din Tiatira și cea din Laodicea.

Mama avea o vorbă: ,,Gardu-i slab, dar stâlpu-i tare!“ Era felul ei de a publica încrederea nestrămutată în Dumnezeu. El, numai El și întotdeauna El își zidește cu adevărat Biserica. În ciuda criticilor ,,superiori“ și sceptici din toate timpurile …Nu, Biserica lui Christos nu a dipărut în cea dintâi generație a ei, cum s-ar fi temut pseudo-autorul articolului de mai sus, ci a ajuns astăzi până la marginile pământului.

,,Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos“ (Filipeni 1:6).

Dacă tu ai fi scris cărțile Noului Testament cum ar fi fost conținutul lor? Ca articolul meu de ieri sau așa cum i-a inspirat Duhul Sfânt pe autorii lor să le scrie ? Și dacă ,,reportajul“ tău sună cam tot așa cum am scris eu în articolul precedent, atunci de ce duh ești tu călăuzit?

Pastor Daniel Brânzei

P.S. Pentru un cititor cu discernământ…

Dragă Timotei

M-ai uns la inimă. Ai intuit foarte bine cauza apariției articolului meu.
Sunt prea mulți ,,specialiști“ care pun diagnostice Bisericii și mult prea puțini slujitori care să pună umărul la lucru. M-am temut o vreme că n-am să fiu înțeles și că cititorii mă vor așeza și pe mine exact în tabăra pe care o ironizez prin articol.
Cine are Duhul lui Dumnezeu și este cu adevărat parte din trupul lui Christos nu va putea niciodată să scrie ceva asemănător cu acest articol. Ar scrie ,,în firea pământească“! Dacă Biserica de azi are probleme asemănătoare cu problemele bisericilor descrise în Noul Testament, în genunchi la rugăciune și sus la lucru, înapoi la Noul Testament. Providențial, Dumnezeu ne-a lăsat rețetele pentru bolile noastre în farmacia sfaturilor de acolo.
Cine este trimis de Dumnezeu va simți și va face ceea ce au făcut CONSTRUCTORII pe care i-ai amintit (PAVEL, IOAN, PETRU, IACOV, IUDA), nu ceea ce scriu CRITICII de pe blogurile pseudo-duhovnicești de astăzi.
Încă o dată, felicitări pentru că ai priceput unde ,,bate“ un nepriceput ca mine.
Sănătate!