Povestea bucăţii de beton şi a pietricelelor speriate

03-50Aţi observat bucata mare de beton de la intrarea bisericii? Aveţi grijă să nu vă loviţi de ea!

Ca orice chestie de beton, e tare şi colţuroasă, ba mai ies chiar bucăţi de fier-beton din ea, aşa că te poate răni foarte rău. Îţi poate

Ca orice chestie din beton, e fixă şi inflexibilă. Nu poţi să o muţi, nu poţi să o îndoi. Dacă încerci să o schimbi în vreun fel, te vei răni, îţi vei strica instrumentele de lucru şi vei obosi grozav, pentru că betonul nu se rupe decât bucăţică cu bucăţică. Ba te vei trezi că o să ai şi mustrări de conştiinţă.

Ca orice chestie din beton, este inestetică. Arată rau, aduce aminte de industrializarea de pe vremea comuniştilor când de fapt a fost proiectată şi realizată.

Ca orice chestie din beton este rece şi dacă stai lipit de ea prea mult, îţi va intra şi ţie frigul în oase.

Ca orice chestie din beton, nu mai ajută pe nimeni. Nu e doar inestetică, ci şi inutilizabilă.

Cel mai trist e că bucata de beton e plasată chiar la intrare. Se spune că două pietricele au vrut odată să se alăture templului. Auziseră că aici sunt pietre frumoase, cioplite, de diverse forme şi culori. La intrare au dat însă de chestia de beton. Era vânătă de cât beton a fost turnat în ea şi, pe deasupra, ieşeau din ea două bucăţi inegale de fier, ca două mădulare eşuate. Speriate că ar putea fi transformate şi ele în aşa ceva, pietricelele s-au rostogolit speriate mai departe.

Mai multe articole de Valentin Făt, pe: http://valentinfat.wordpress.com/

Sursă poză:http://www.ciclism.ro/forums/index.php/topic/14202-canalul-dunare-%E2%80%93-marea-neagra/