Pro Christ 2013

Festivalul ProChrist este un eveniment european de mare amploare dedicat tinerilor care doresc să găsească răspunsuri la problemele vieții. Evenimentul are loc în Stuttgart – Germania, dar este transmis prin satelit în sute de localități din Europa.

banner-prochrist-677px

Acest eveniment oferă muzică de calitate, mărturii interesante și mesaje biblice prezentate de Ulrich Parzany, pastor luteran apreciat de comunitatea evanghelică din Germania (citi mai multe despre Ulrhich Parzany aici).

Festivalul ProChrist 2013 se transmite din 4-11 martie 2013 pe internet la adresa http://alfaomega.tv/prochrist de la ora 19:15 si pe canalul Alfa Omega TV de la ora 22.

Este vorba despre viață și despre ceea ce credem. Dar e vorba și despre faptul extraordinar că Dumnezeu vrea să comunice în mod direct și personal cu dumneavoastră. Vă îndoiți de asta? Vă mirați că cineva mai poate susține astăzi așa ceva? Căutați să aflați adevărul. Dacă vă îndoiți, dacă vă mirați sau dacă considerați „de necrezut“ ceea ce cred creștinii: sunteți invitat călduros să vă ocupați mai îndeaproape cu ideea care o are Dumnezeu despre viață. Începeți această călătorie într-un teren care poate este necunoscut pentru dumneavoastră. Se merită să înaintați pe strada dintre Îndoială și Mirare.

Conferința se desfășoară după următorul program:

Luni, 4.03: Unde găsim fericirea ?

Căutarea fericirii pare a fi un drept al omului. Dar avem vreo garanție că o și găsim? Putem învăța fericirea? Cum poate exista fericire într-o lume în care visele se năruiesc? Isus face niște afirmații surprinzătoare despre fericire.

Invitați: Yasmina Hunziger (cântăreață), Tobias Merckle (director „Seehaus e.V.”)

Marți, 5.03: De câte relații are omul nevoie ?

Relațiile sunt esențiale pentru a te menține la putere, pentru a comunica și pentru viața noastră socială. Cei care cunosc persoanele potrivite realizează multe. Cât de importantă este o relație bună cu Dumnezeu? Când relația cu cerul se rupe și legătura este întreruptă, cine o repară?

Invitați: Cae și Eddie Gauntt (muzicieni), Dundar Karahamzar (pastor)

Miercuri, 6.03: Care este legătura dintre bani și credință?

Cine ne poate oferi siguranța și recunoașterea după care tânjim? De ce a spus Isus că nu putem sluji lui Dumnezeu și banilor în același timp? Banii nu sunt doar un mijloc de plată. Se pare că banii au putere, atât cei pe care îi avem, cât și cei pe care nu-i avem, dar ni-i dorim.

Invitați: Johannes Falk (cântăreț), Heinrich Deichmann (manager)

Joi, 7.03: De ce e bună suferința dacă ne produce amărăciune?

Când suferim strigăm: „De ce?” Dar ne mulțumim cu explicații teoretice? Suntem fără apărare în fața sorții? Există vreun leac pentru amărăciune? De ce a strigat Isus: „Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, de ce M-ai părăsit?”

Invitați: Sefora Nelson (cântăreață), Anja Bielenberg (antrenoare)

Vineri, 8.03: Dumnezeul meu, Dumnezeu tău, niciun Dumnezeu

În zilele noastre, fiecare își crează propria perspectivă asupra religiei. Nu este un lucru bun? Dacă pretindem că cunoaștem și deținem adevărul absolut stârnim reacții violente? Nu este mai important să căutăm pacea decât să găsim un răspuns la întrebarea: „Ce este adevărul?”

Invitați: Andrea Adams-Frey, Albert Frey (muzicieni), Anatoli Uschomirski (pastor)

Sâmbătă, 9.03: Care sunt valorile noastre?

Nu știm ce facem, sau nu facem ceea ce știm ? De unde ne luăm puterea să facem lucrurile care contează? Cine stabilește standardele? Sau nu există același set de valori pentru toți?

Invitați: Gospel im Ostern (cor), Deborah Rosenkranz (musician)

Duminică, 10.03: Ce e de făcut când moare dragostea?

De ce moare dragostea dacă în atâtea cântece se spune că e veșnică? Este dragostea mai mult decât un sentiment? Poate fi veșnică? Cum arată dragostea care nu moare?

Invitați: Judy Bailey (cântăreață), Debra Searle (antrenor și explorator profesionist)

Luni, 11.03: Ne jucăm cu viitorul nostru?

Este viața ca un casino? Avem viitorul în mâinile noastre? Știm sau nu ce ne așteaptă? Putem ști ce este dincolo de moarte?

Invitați: Dr. Klaus-Dieter John (Diospi Suyana, Peru)

photo