PROMISIUNEA VENIRII MÂNTUITORULUI

Suntem pe finalul anului, doar câteva zile până la sărbătoarea Nașterii Domnului. În tot acest timp lumea este destul de preocupată de cumpărături, cadouri, împodobirea casei, pregătirea unui meniu ales, etc. De reflectat la ceea ce spunea cineva: „Oamenii cheltuiesc banii pe care nu-i au ca să cumpere cadouri de care cei ce le primesc nu se bucură, cu speranța că vor primi și ei ceva în schimb, de care niciodată nu vor avea nevoie.”

În Genesa 3:15 citim: „Vrăjmășie voi pune între tine și femeie, între sămânța ta și sămânța ei. Aceasta îți va zdrobi capul, și tu îi vei zdrobi călcâiul.” Aici în mijlocul tragediei umane este descoperită marea speranță a omenirii. Aici găsim mesajul salvator al Evangheliei în persoana Domnului Isus, Mielul lui Dumnezeu. Aici este o licărire de speranță.

Ce cunoaștem despre Domnul Isus din această profeție? El este unic în originea Lui. Aici se afirmă clar, cu referire la Domnul Isus, că femeia va da viață fără ajutorul bărbatului. Pentru prima dată este profețită nașterea din fecioară a Mântuitorului. Diavolul n-a înțeles lucrul acesta, Adam și Eva n-au înțeles, dar Dumnezeu a arătat că-L va trimite pe Domnul Isus în lume printr-o lucrare supranaturală. Ceea ce face nașterea Domnului Isus unică este faptul că El nu a fost un copil obișnuit, ci a fost Dumnezeu în carne (Ioan 1:1).

Care este scopul pentru care Hristos Domnul a venit în lume? El a venit ca un Luptător. Lupta pe care Adam a pierdut-o în Eden, Domnul Isus vrea să o ducă mai departe. Scopul Lui a fost acela de a se angaja în această bătălie. De la momentul profeției până la venirea Domnului Isus, Diavolul a făcut tot ce i-a stat în putință ca să stopeze „sămânța femeii”. Ce nu a reușit este tocmai faptul că nu a putut să-L oprească pe Domnul să moară pe cruce pentru păcat și pentru păcătoși. Da, Prințul Vieții a intrat în arena de bătălie cu prințul morții și a ieșit biruitor. Bucurați-vă! Noi suntem de partea Celui care va câștiga lupta.

Motivația acestei sărbători tinde tot mai mult să fie greșită. Nimeni și nimic nu trebuie să ne defocalizeze, să deturneze atenția, dedicare și predarea noastră de la ceea ce este esența acestei sărbători. Să știe copiii noștri, familia, poporul lui Dumnezeu și lumea întreagă că avem un Mântuitor. El este conținutul profețiilor, dar și împlinirea lor!

Vă doresc pregătire de sărbători. Cu pace, bucurie și mulțumire!

Pastor Ioan Cocîrțeu