Rabinul șef al Ierusalimului: Atotputernicul Dumnezeu să pună capăt așteptărilor noastre și să-l dezvăluie în fața ochilor nostri pe Mesia

FullSizeRenderIn cadrul unui eveniment fara precedent, rabini din intreaga lume s-au intalnit pentru a se ruga lui Dumnezeu in vederea grabirii sosirii lui Mesia si a rascumpararii poporului evreu.

Conceptia evreiasca despre Mesia este asemanatoare cu cea a profetilor biblici. Va fi un conducator puternic in duh si intelepciune. El va aduce rascumpararea fizica si spirituala a poporului evreu.

Tot el va aduce in intreaga lume pacea, dragostea si prosperitatea, pentru vesnicie. Mesia – cel asteptat de evrei – este de obarsie omeneasca, fiind nascut din parinti obisnuiti si este carne si sange ca toti muritorii.

Potrivit Breaking Israel News, evreii din Israel s-au alaturat unei „campanii de rugaciune”, condusa de Shlomo Amar, unul dintre cei mai mari rabini din Ierusalim.

Anuntul a fost facut dupa o rugaciune care a durat toata noaptea, intalnire la care au participat rabinii miscarii Chabad-Lubavici, una dintre cele mai mari organizatii evreiesti din lume.

In zilele de dinaintea rugaciunii, circa 6.000 de rabini si lideri ai comunitatii evreiesti au participat la Conferinta Internationala a miscarii Chabad Lubavici. Au fost prezenti reprezentanti ai comunitatilor evreiesti din peste 75 de tari.

In timpul intalnirii, Berel Lazar, unul dintre cei mai importanti rabini din Rusia, a amintit ca in urma cu 25 de ani miscarea, prin liderul sau Menachem Mendel Shneersohn, a luat in considerare emiterea unei Psak Din (decizie rabinica oficiala) pe tema rascumpararii poporului evreu.

Shlomo Amar a fost de acord ca este timpul sa faca cererea cunoscuta lui Dumnezeu pentru a „grabi” venirea lui Mesia. In prezenta a zeci de colegi si tinerea mainilor celor doi rabini aflati in proximitatea sa, Amar a rostit: „Noi pronuntam aceasta cerere in conformitate cu vointa poporului catre Atotputernicul Dumnezeu sa puna capat asteptarii si sa-l dezvaluie in fata ochilor nostri pe Moshiach (Mesia).

Declaratia sa a fost intampinata cu un consistent „Amin!” de catre multime. Imediat participantii au inceput sa cante „Vrem Moshiach acum! Nu mai vrem sa asteptam!” Aceste cuvinte apartin unui cantec pe care copiii sunt invatati sa-l cante de la o varsta foarte frageda.

(Nota baptist-tm.ro: Domnul Isus Cristos este Răspunsul, El este Mesia)

Sursa: afirmativ.com