Raport din partea fraților bulgari: Amendamentele privind legea denominațiilor religioase au fost aprobate în Parlamentul bulgar. Dispozițiile împotriva cărora am protestat au fost abandonate…

Iubiți credincioși, vă mulțumim că ați fost alături de frații noștri din Bulgaria. Ca rezultat al mijlocirii noastre, putem vedea că au fost reduse la minim pagubele produse de legea care a fost adoptată vineri, 21 decembrie. Slavă lui Isus, că El Și-a protejat Biserica! În continuare puteți citi un raport din partea fraților bulgari:

„Amendamentele privind legea denominațiilor religioase au fost aprobate în Parlamentul bulgar. Toate deliberările s-au încheiat. Dispozițiile împotriva cărora am protestat au fost abandonate. Singurul element de dezacord în acest moment între noi și parlamentari este că statul va plăti salariile preoților ortodocși și ale imamilor musulmani. Acest lucru pune cele două religii principale într-o poziție de dependență politică.

Însă elementele îngrijorătoare au fost eliminate. Astfel:

Nu există o cerință minimă în ceea ce privește numărul de membri, pentru înscrierea unui grup religios.

Nu există o interdicție pentru școlile religioase ale religiilor minoritare.

Certificatele teologice internaționale vor fi recunoscute.

Nu există un filtru pentru donațiile internaționale.

Clădirile destinate scopurilor religioase pot fi înregistrate într-un registru național. Acest lucru nu este obligatoriu. Dacă sunt înregistrate, sunt eligibile pentru deduceri fiscale.

Serviciile de închinare sunt permise în afara clădirilor desemnate. Există unele limitări în ceea ce privește difuzoarele.

Limba bulgară nu este obligatorie pentru un serviciu de închinare dacă adunarea este formată din străini.

Amendamentele nu mai interzic sponsorizarea străină a bisericilor, nici misionarii străini care lucrează singuri.

Se pare că toată presiunea internațională a dat rezultate, iar legiuitorii noștri au învățat o lecție importantă. Ei au realizat că marea familie creștină din întreaga lume este capabilă să fie puternică și unită.

Există și alte concesii. Marea idee a parlamentarilor a fost aceea de a oferi o subvenție de la bugetul de stat pentru Biserica Ortodoxă Răsăriteană și pentru religia principală musulmană. Acest lucru a fost acceptat și este foarte rău! În baza noii legi, ambele grupuri religioase majore sunt susținute de stat și vor beneficia de o scutire de impozit de 100%, vor oferi salarii mari, vor deschide școli, vor construi și își vor renova clădirile cu bani de la stat, colectați din taxele plătite de noi. Aceasta înseamnă că toți locuitorii vor plăti ca ortodocșii și musulmanii să-și dezvolte credința și poziția în societate.”

Andrey Avramov