Reforma la cota 500…Chemare la rugăciune pentru Biserică și națiune

Este bine să ne reamintim astăzi, că pe 31 Octombrie 1517, în ajunul Sărbătorii tuturor sfinților, Martin Luther a țintuit pe ușa Bisericii din Wittenberg cele 95 de teze ale sale, care au fost punctul de pornire a ceea ce s-a numit Reforma Protestantă. În toată istoria Europei nu a existat un eveniment cu un impact mai covârșitor decât Reforma pornită de Luther. 

Vă încurajez:
  • să-L lăudăm pe Dumnezeu pentru devotamentul și curajul strămoșilor nostri spirituali și să-i cerem putere și curaj de a călca pe urmele lor și a lui Cristos. Să ne reamintim de Martin Luther, Ulrich Zwingli, Menno Simons, Jean Calvin…anabaptiști, puritani, separatiști…de loialitatea lor față de Cristos, dar și de doctrinele atât de frumos afirmate de aceștia: Sola Scriptura! Sola Fide! Sola Gratia! Solus Christus! Soli Deo Gloria! 
  • să-i cerem lui Dumnezeu putere să păstrăm ceea ce au câștigat ei și să continuăm ceea ce ei nu au putut să finalizeze. Aceasta înseamnă să ne asumăm că Biserica, deși este reformată, este și în continuă nevoie de reformă. 
  • să ne rugăm pentru evenimentele, care au loc în multe locuri din țară, dedicate aniversării a cinci sute de ani de la Reformă.
  • să ne rugăm ca diversiunea numită Halloween să nu-i afecteze pe copiii și tinerii noștri.
  • să ne rugăm ca în aceste vremuri de confuzie să triumfe adevărul, despre care Domnul Isus spunea că „vă va face liberi”.
  • să ne rugăm pentru o întoarcere serioasă la Cuvântul Scripturii în adunările noastre și pentru o lucrare a Duhului Sfânt care să readucă în biserici viața din abundență, vitalitatea și spiritul misionar.
  • să ne rugăm pentru evenimentul „Rugăciune pentru națiune” ce se va desfășura sâmbătă 4 Noiembrie, orele 12.00-14.00 în Arad.

Samy Tuțac