Rei Abrudan vorbește despre Conferința Second Life

ReiPentru Conferința Second Life, de la Betel Timișoara, plănuim să avem două secțiuni. Una va fi numită seducția lumii virtuale, în care vom încerca să privim la ambivalența mass-mediei, pentru că din start nu credem că putem demoniza media ca și întreg. Așă că perspectiva sau punctul de pornire al nostru este ambivalența acestei medii. Adică, ea poartă și lucruri bune, poartă și lucruri rele. Până la urmă tehnologia este neutră, dar media nu este neutră, media este despre conținut.

Așa că o primă sesiune va avea de a face cu seducția acestei lumi virtuale, în care vom încerca să privim (vă repet) ambivalența mass-mediei, persuasivitatea ei și în final vom arăta că influență acestei mass-medii poate fi controlată. În sesiunea a doua vom încerca să ne uită la fața ascunsă a lumii virtuale și aici vom încerca să intrăm în spatele rețelelor de socializare, a jocurilor video, a filmelor.

Să încercăm să ne uită la câteva din pericolele potențiale ce se pot ascunde în spate. Sigur, încercăm să ne dezvoltăm discernământul, să învățăm eventual cum să ne raportăm la media, la această lume care ne înconjoară și din care nu putem ieși decât printr-o izolare forțată, lucru care nu cred că este recomandabil. Pledoaria noastră va fi pentru discernământ și pentru o abordare activă, transformatoare a mass-mediei.

REI ABRUDAN,

4D Ministries România