Roadele perseverentei

16.Ordinare misionarDupa cum am mai amintit cu alta ocazie, noi, Biserica Baptista Harul din Corbu, Constanta, am debutat acum 10 ani in misiunea externa, odata cu trimiterea tanarului Florin Cornea in Ucraina , zona Cernauti. Fratele fusese salvat de Dumnezeu din ghearele celui rau, cu trei ani in urma, dupa o tentativa de sinucidere prin autoincendiere. Dupa mai multe vizite si multe rugaciuni ale mamei Lina si bisericilor din Tariverde si Corbu, am avut bucuria sa-l conduc in apa botezului la Tariverde. A urmat o perioada cumplita de transplanturi de piele si operatii delicate de recuperare a picioarelor ce ramasesera blocate de cicatrizarea epidermei. Scoala suferintei a dus la o maturizare rapida si la o ravna deosebita pentru misiunea locala si internationala.

Este adevarat ca ne rugam de ceva ani de zile pentru misiunea internationala si ca oportunitatea pe care ne-a oferit-o Dumnezeu prin pastorul Ionel Gireada, de la Tereblecea,  cu care am fost coleg la Seminar (Bucuresti) ce a fost de acord ca misionarul sa lucreze sub tutela bisericii lui.

Ca orice inceput mai ales primii ani, au fost foarte dificili cu acomodarea, cu mai multe drumuri la Cernauti si cu necesitatea stabilirii unui protocol de colaborare intre cei implicati.

Dumnezeu a fost de partea noastra in tot acest timp, astfel ca anul acesta se implinesc 10 ani de atunci , perioada in care fr. Florin a lipsit doar 2 ani din Ucraina , cand a slujit in zona Orastiei ca pastor-mionar.

In ultimi doi ani alaturi de noi au mai venit alte biserici din Comunitatea de Constanta pentru a sustine o parte din nevoile misionarului. Anul trecut impreuna cu Comunitatea de Constanta, am avut ocazia sa sarbatorim la Corbu, ordinarea fratelui Florin Cornea ca evanghelist ce-si va continua lucrarea in zona Cernauti. Nu este usor pentru o biserica de 80 de membrii din Dobrogea, insa intodeauna am vazut mana cea buna a Dumnezeului nostru la lucru prin : ocrotirea si inspiratia ce am avut de sus, prin partenerii nostri, prin deschiderea unui alt proiect misionar la Chisinau si mai ales prin puterea de a persevera indiferent de dificultati.

Ne rugam ca prin acesta marturie Dumnezeu sa trezeasca duhul misiunii in multe alte biserici si sa castigam noi parteneri in rugaciune si nu numai, pentru continuarea misiunii fratelui Florin in Ucraina.

Pastor Nelu Rosu

16.Ordinare misionar