România la răscruce…

România se află din nou la o răscruce. În anul centenarului Marii Uniri suntem mai dezbinați ca oricând. Liderii națiunii nu oferă nici o viziune pentru viitor, doar se războiesc între ei și creează falii adânci în societate. Numai Dumnezeu ne mai poate ajuta. E timpul să înțelegem că “uniți rezistăm, dezbinați falimentăm”. E timpul să ne întoarcem cu fața către Dumnezeu și să ne rugăm pentru națiunea noastră, așa cum profetul Daniel se ruga pentru poporul lui…

O, Stăpâne, Dumnezeule mare și înfricoșător, Cel Ce păstrezi legământul și îndurarea față de cei ce Te iubesc și păzesc poruncile Tale,
 
Noi, poporul român, am păcătuit, am greșit, am fost răi și ne-am răzvrătit, ne-am îndepărtat de poruncile și orânduirile Tale și am ignorat Cuvântul Tău.
 
De partea Ta, Stăpâne, este dreptatea, și nouă se cuvine astăzi să ni se umple fața de rușine, da, nouă, fiecărui bărbat și fiecărei femei din România, locuitorilor întregii Românii, de aproape sau de departe.
 
Doamne, nouă se cuvine să ni se umple fața de rușine, da, nouă, conducătorilor noștri naționali, conducătorilor noștri locali și strămoșilor noștri, căci am păcătuit față de Tine!
‭‭
Acum dar, Dumnezeul nostru, ascultă rugăciunea robilor Tăi și cererile lor și, de dragul Tău, Stăpâne, fă să lumineze fața Ta peste Țara noastră și fă ca poporul român să-și întoarcă fața spre Tine!
 
Pleacă-Ți urechea, Dumnezeule, și ascultă! Deschide-Ți ochii și privește la starea spirituală și morală a societății noastre și la copiii Tăi care se adună în Numele Tău și care cu pocăință se întorc la Tine, căutând voia Ta!
 
Căci nu datorită faptelor noastre drepte aducem cererile noastre înaintea Ta, ci pentru îndurările Tale cele mari. Amin!
 
(Samy Tuțac, prelucrare după Daniel‬ ‭9: 5-8; 17-18‬)