Rugaciune pentru Romania

Doamne Isuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel care ai venit în lume să ne mântuieşti pe toţi, cu sufletele pline de evlavie, Ţie astfel ne rugăm:

Îndură-te, Doamne, de ţara noastră şi neamul nostru şi ajută să-şi găsească în sfârşit, calea cea dreaptă. Coboară Duhul Tău cel Mângâietor să ne curăţească întinăciunea şi să ne întoarcă inimile la blândeţea şi frica de Tine, Doamne. Luminează, Doamne, minţile noastre, care din pricina amărăciunilor şi umilinţelor, nu văd calea cea dreaptă. Încălzeşte, Doamne, inimile noastre care, învrăjbite de diavol, au uitat să-şi iubească aproapele şi să ierte vrăjmaşilor.

Slobozeşte, Doamne, neamul nostru din jugul minciunii, urii, pizmei si egoismului.

Învaţă-ne, Doamne, să ne rabdam unii pe alţii aşa cum Tu ne rabzi pe noi toţi.

Stinge pofta celor care pentru binele lor îşi asupresc semenii.

Încălzeşte-le, Doamne, inimile, tămăduieşte-le rănile şi îmbrăţişează-i în neţărmurita Ta dragoste.

Cu capetele plecate, genunchii îndoiţi şi inimile frânte, ridicăm această rugăciune către Tine, Doamne, Bunule, şi Ţie îţi strigăm: Auzi-ne, Doamne, şi trimite Mila Ta peste neamul nostru românesc.

Că numai a ta este puterea şi mărirea, a Tatălui şi a Fiului şi a Sfântului Duh, Amin.

(Adaptare după o rugăciune a Bisericii Ortodoxe Române din Sidney, Australia)

Rugaciune pentru tara mea

Multumesc Dumnezeule pentru Romania. E tara unde ai vrut sa Iti cunosc lumina. Si sarea. Si iubirea. Si pe Hristos. Asta inseamna ca n-ai plecat de aici! Multumim ca avem biserici, paduri, si rauri cu apa, nu secate. Dar si zapada multa. Acum e alb, dar in curand vei face verde peste tot! Asta inseamna ca aici e viata.

Multumesc ca aseara am putut sa dorm bine. Intr-un pat, si nu pe-un prici in inchisoare, pentru pacatul ca sunt crestin. Asta inseamna ca-n  Romania e libertate!

Multumesc pentru fratii mei, pentru familie, pentru vecini. Inseamna ca nu sunt singur. Si cand e durere, e necaz, e saracie, ne ajutam. Apoi, ne binecuvantezi Tu.

Iarta-ne ca nu ne-apreciem conducatorii. Nu numai ca ei nu sunt drepti, dar noi nu-i iubim. Asta inseamna ca nu te ascultam. Ai mila de noi, dar si de ei Doamne!

Iarta-ne ca asa de urat vorbim uneori despre tara asta! Iar unii dintre noi o urasc! Asta inseamna ca suntem nemnultumiti de ceea ce tu ne-ai pregatit pe pamant. Cerul romanilor, nu-i tot asa?

Iarta-ne ca nu ne implicam destul pentru natiune. Ii lasam pe alti ca s-o faca. Si ei, asteapta sa-ncepem noi.

Iarta-ne ca nu ne rugam mereu pentru Romania. Ajuta-ne sa n-o mai facem decat odata pe an. Asta inseamna ca nu stam de vorba cu Tine despre pamantul nostru.

Binecuvanteaza Doamne Romania! E tara ce ne-ai dat-o Tu, aici, si vrem s-o avem si acolo, in cer! Intreaga, ci nu decat un colt din ea!

Coboara Tu intre romani! Iarta-i! Si urca-i Doamne, pe toti, in Rai!

scris de Nicolae Geanta