SĂ NU-I LĂSĂM SINGURI DE CRĂCIUN…

samy-tutac2Ne mai despart câteva zile de Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului. Copiii sunt în vacanța și ne tragem cu toții către casă, în așteptarea Praznicului Întrupării lui Cristos. Mă frământ de câteva zile să vă propun câteva acțiuni simple, dar cu mare impact, prin care să sprijinim, în perioada Crăciunului, familia Bodnariu. Casele noastre sunt pline acum, dar casa lor este goală, haideți să nu-i lăsăm singuri de Crăciun. Ce putem face pentru a-i ajuta să simtă dragostea noastră pentru ei și astfel să treacă mai ușor prin șocul despărțirii temporare de copiii lor?

*să continuăm să ne rugăm, în fiecare zi, în casele noastre pentru Ruth, Marius și cei cinci copilași.
*să ne rugăm și pentru Daniel Bodnariu, fratele lui Marius care luptă cu toată inima pentru a-și ajuta familia.
*să ne rugăm pentru toți cei implicați în rezolvarea acestui caz și în special pentru cei din poziții influente în stat care au luat poziție fermă de partea familiei Bodnariu.
*să creem momente speciale de rugăciune pentru familia Bodnariu în serviciile de închinare, ocazionate de Sărbătoarea Nașterii lui Cristos, din Bisericile noastre.
*să prezentăm în timpul serviciilor de închinare, mai ales când slujesc copiii, video clipul de cateva secunde pregatit de Cristi Țepeș. Se găsește pe pagina de facebook a lui Cristi și pe diverse site-uri creștine.
*să continuăm să dăm share la materialele filmate, emisiunile de la posturile de televiziune, la fotofrafiile cu familia Bodnariu sau cu protestul din București, la articolele scrise, mai ales la cele care prezintă poziția oficială a diferitelor autorități din România.
*să luați bannerul pregătit de noi, cei din Timișoara, și să-l distribuiți cum știți mai bine.
*să ne pregătim, dacă va fi nevoie, de proteste masive în toate orașele mari din țară în zilele de 8 sau 9 ianuarie 2016, zile în care deja se pregătesc proteste la Washington DC și în diverse capitale europene.
*să continuăm să trimitem scrisori, felicitări de Crăciun, emailuri către autoritățile norvegiene și să-i somăm să ne dea copiii înapoi.

…Sunt convins că veți găsi și alte metode inedite prin care să le arătăm lui Marius și Ruth că suntem alături de ei, că îi iubim și că nu sunt singuri de Crăciun…Dumnezeu este cu ei…și încercăm și noi să fim aproape…

Pastor Samy Tuțac

IMG_3220