Să știi CE și DE CE crezi – Invitație la serile de tineret de la Betania

Acesta este titlul unei noi serii de studii din cadrul serilor de tineret de la Betania. Cu ajutorul luiDumnezeu vom începe chiar în seara aceasta, de la 19:00. Inițial am avut alte planuri pentruperioada aceasta, dar, vorba lui Iuda, mă văd totuși nevoit să încep studiul acesta. Cred că au nevoie de el cei nepăsători cu privire la adevăr. Cei care spun că doctrina nu contează,ci transformă biserica într-o instituție irelevantă. Au nevoie și cei cărora le pasă, dar sunt mereubântuiți de îndoială. Și au nevoie și cei care au dorința de a împărtăși adevărul cu ceilalți, darcărora lucrurile nu le sunt prea clare.

Doctrina, ideile, gândirea, mintea, rațiunea…sunt de o importanță capitală în viața creștinului.Este important ca tinerii să audă despre ce înseamnă a fi sare și lumină, ce înseamnă să trăieștifără să te compromiți, dar nu avem voie să ne blocăm pe aceste subiecte. Este crucial ca tinerii săgândească. Să își gândească credința. Atunci când ne înțelegem credința în profunzime, devenimcu adevărat sare și lumină. Altfel riscăm să rămânem doar sare în ochi, așa cum unii, pe bunădreptate, ne și percep.

Sunt unii care se tem că în felul acesta îi vom pierde. Greșesc amarnic…  Astfel, ne dorim ca încadrul acestor întâlniri să se creeze o atmosferă degajată în care să ne simțim liberi să întrebăm,să mărturisim, SĂ NE ÎNDOIM și, cu finețe, SĂ NE ÎNDREPTĂM.O altă particularitate a acestui studiu va fi faptul că în permanență vom privi la alte concepțiidespre lumea și viață, încercând să observăm eventualele asemănări, dar și punctele de tensiuneexistente.Sunteți bine veniți, miercuri, de la 19:00. Ne întâlnim în clădirea grădiniței, sala de sus, lângăbiserică, str. Ion Barac, nr.20.(Titlul seriei reprezintă o prelucrare a titlului  bine cunoscutei cărți scrisă de Little, dar aceasta nuva fi una dintre resursele principale ale studiului.)