Sarbatoare la Bolvasnita

bolvasnita3Prin harul Domnului Isus, pe data de 26 mai 2013, în sanctuarul Bisericii Crestine  Baptiste „Sfânta Treime” din localitatea Bolvașnița, judetul Caras-Severin, păstorită de către fratele Dragu Beniamin, a avut loc sărbătorirea celor 90 de ani de mărturie baptistă în localitate. Sărbătoarea s-a desfășurat sub următorul motto: „90 de ani cu Dumnezeu de partea noastră”,  motto inspirat din Psalmul 124.

Dumnezeu ne-a binecuvîntat cu o zi frumoasă,  zi în care frații și surorile, din bisericiile din jur, dar și din ţară şi din străinătate ne-au onorat cu prezența lor. Deasemenea un număr mare de săteni au decis să petreacă cu noi la această sărbătoare bisericească, în frunte cu  primarul comunei, care a avut un mesaj provocator chemând întreaga comunitate la rugăciune.

Am primit salutări sfinte din partea fraților din Austria, prin fratele Nelu Iocșa, dar și din partea fraților, din SUA  prin: Itu Lungocea, Petru Șulea, Timotei Cocârțeu și Petrică Cocârțeu. Fratele Petrică Cocârțeu a fost desemnat să pregătească prezentarea activității baptiste din localitate, desfășurată între ani 1923-2013.Ca un bun creștin și iubitor de istorie a făcut o lucrare extraordinară.

Salutări sfinte  am primit și din partea fratelui profesor John Moldovan de  la Seminarul Teologic Baptist Southwestern din SUA. Țin să amintesc că în cadrul acestei sărbători pe străzile satului și mai apoi în localul Bisericii au răsunat imnurile creștine cântate de către famfara reunită a Bisericii locale, cu cea a  Bisericii Baptiste din Borlova, dar și din Caransebeș, dar și grupul de păstori și slujitori de pe Valea Timișului, care au lăudat pe Domnul prin cîntare corală.

Cuvântul Domnului a fost vestit cu putere de către următori frați păstori: Dragu Beniamin, Dragu Petru, Vuc Viorel, Jurca Titus, Marius Gherman, Ionică Șerban, Jurca Ioan și Neagoe Alexandru.

Am avut deosebita onoare de a avea printre noi, frați păstori, din partea Comunităților Creștine Baptiste din Caraș-Severin și Timișoara, dar  și din partea Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România. Îi amintim pe: fratele Ionel Tuțac, secretar general al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România, dar și președinte al Comunității Bisericilor Creștine Baptiste Timișoara, care a venit împreună cu fratele Ioan Cocârțeu, vicepresedinte al acestei Comunități.

Din  partea Comunității Bisericilor Creștine Baptiste Caraș-Severin îi amintim pe: fratele Mihuț Mihai, președinte al acestei Comnunități, care a venit însoțit de către fratele Arnăut Lazăr, vicepreședinte al acestei Comnunități.

După terminarea programului în biserică intreaga audiență  a fost invitată să participe la o masă, la căminul cultural. Dumnezeu și-a folosit slujitorii cu mult har și dorim ca mesajul Evangheliei transmis să se întoarcă cu mult rod spiritual.

A consemnat: Dragu Beniamin

[nggallery id=66]