SASCA MONTANĂ 3-8 AUGUST 2015…

FullSizeRenderTabăra creștină de la Sasca Montană organizată de Daniel Pincu și “Bread of life for Romania” în colaborare cu Bisericile locale și Comunitatea Baptistă Timișoara, se află la a 8-a ediție. Anul acesta participă un grup de nouăzeci de tineri din diferite Biserici, tema principală a taberei fiind lupta pentru puritatea gândirii. Mesajele biblice sunt aduse de pastorii Cătălin Covaci și Samy Tuțac. Ca în fiecare an, Daniel Pincu și echipa de organizare au pregătit un program extrem de provocator și benefic pentru participanți. Îngăduiți-mi ca de pe malul Râului Șușara să vă împărtășesc câteva gânduri despre taberele cu tinerii…

În tabere avem ocazia să-i învățăm pe tineri să trăiască cu bucurie, în simplitate şi în milă. Trebuie să vorbim cu pasiune despre bucuria de a fi copiii lui Dumnezeu, bucuria de a fi împreună şi de a-L lăuda pe Dumnezeu, bucuria de a-L descoperi pe Dumnezeu în semenii noştri. Trebuie să-i învățăm pe tineri simplitatea de a nu avea prea multe lucruri materiale. Există tendința de a pune lucrurile materiale, lucruri care sunt moarte, în centrul vieţii noastre, iar cu timpul ne trezim că viața noastră devine moarte. Trebuie să-i învățăm pe tineri să așeze în centrul vieţii lor ceva viu, relaţia cu Dumnezeu, relaţia cu semenii lor. Numai atunci viaţa noastră devină viaţă adevărată, viaţă vie! Trebuie să le reamintim tinerilor că noi trăim prin mila lui Dumnezeu. Așa cum Dumnezeu ne iubeşte, şi noi trebuie să ne iubim unii pe alţii, să fim milostivi unii cu alţii, să ne gândim mai întâi la semenul nostru şi abia apoi la persoana noastră.

Trebuie să ne străduim să le arătăm tinerilor bucurie, simplitate, milă și cât de frumoasă devine viaţa noastră când învățăm să cultivăm aceste virtuți creștinești, uitate de cei mai mulți astăzi.

Pastor Samy Tuțac