Schimbarea în care cred !

image (8)Când l-am întâlnit prima oară pe Iosif era un copil cu priviri speriate. Crescut într-un centru de plasament, privat de dragostea și căldura unui cămin, Iosif a început să descopere iubirea lui Cristos în Biserica Baptistă ”Harul” Lugoj. Acolo a început viața lui adevărată. Intr-o zi a hotărât sa se boteze, iar peste câțiva ani i-am fost alături când s-a căsătorit cu Timeea, o tânara crescută tot intr-un centru de plasament. Astăzi Iosif are doi copii și lucrează la Scoala ”Harul”, multiplicând harul care i-a fost dat.

Povestea lui este povestea fiecăruia dintre noi – am fost adoptați în familia lui Dumnezeu prin Domnul nostru Isus Cristos. Cineva s-a gândit la noi, s-a rugat și a investit în noi, înainte de a fi noi dispuși să fim sau să dăruim ceva.
Să investești în oameni – timp, dragoste, efort, pe tine însuți, este rețeta lui Dumnezeu de a schimba destine. Acesta este motivul principal pentru care am pornit Școala și Grădinița ”Harul”. Dar să clădești o școală și o grădiniță pare un vis imposibil de realizat într-un oraș mic, cu resurse limitate.

Povestea noastră de succes este un efort al credinței și poate deveni povestea ta.

Totul a început în 1998, când am organizat la Biserica Baptistă ”Harul” o zi de simpatie pentru Israel. Se implineau 50 de ani de la înființarea statului Israel modern. I-am invitat pe evreii din oras – o comunitate mică și bătrână, la biserică. Am cântat cântece evreiești, le-am dat o masă, iar ei ne-au spus că în urma cu mulți ani comunitatea evreiască era puternică în oraș. Au recunoscut că avem unele lucruri în comun. Atunci ne-au vorbit și despre ruinele școlii evreiești, o clădire aflată în paragină în spatele sinagogii.

Am cumparat în 2001 ruinele fostei școli evreiești și în același an am început gradinița creștină. Bineînțeles că nu am avut banii ca să construim clădirea cu două etaje pe care o avem astăzi. Însă o lucrare creștină nu începe cu bani în primul rând, ci cu viziune și rugăciune. Dumnezeu ne-a scos în cale parteneri și oameni dedicați cu ajutorul cărora am pus piatră pe piatră până când visul a prins contur. Unul dintre cei care au investit în acest proiect a fost Gearl Spicer – un pastor care a venit în România după trei de ani de insistențe. Inițial mă socotea crazy pentru îndrăzneala și perseverența mea. Astăzi este deja ”unul de-al nostru”, un om care crede în șansa copiilor defavorizați, cu care lucrăm.

În 2008 a fost inaugurată prima școală creștină privată din Lugoj. Biserica Baptistă ”Harul” a făcut eforturi uriașe în acest proiect, de care astăzi beneficiază aproape 300 de copii. Peste 70% dintre ei sunt copii care provin din familii necredincioase, sunt și câțiva musulmani. Într-o ambianță plăcută, cu profesori creștini competeneți, școala acreditată de catre Ministerul Educatiei oferă o șansă copiilor să Îl întâlnească pe Dumnezeu și să beneficieze de educație la cel mai înalt nivel.

Aici lucrează Iosif. Băiatul în a cărui schimbare am crezut cu ani în urmă. Ca el sper și mă rog să fie și ceilalți 300 de copii în care ne investim zilnic.

Aceasta este schimbarea în care cred. Povestea mea poate fi și povestea ta.

Ionel Tuțac