Şcoala de vară ENGLEZA PE TEME BIBLICE la Moldova Nouă, 2012

Biserica Baptistă Nr.1  Maranata din Moldova Nouă  a organizat, în perioada 20-26 august 2012, ediţia a IV-a a Şcolii de vară Engleza pe teme biblice. Contextul Jocurilor Olimpice de la Londra 2012 a facilitat alegerea temei pentru cursul biblic de limba engleză  Aleargă în cursă! (Run the Race!) cu cele cinci sub-teme aferente fiecărei zi de curs: luni: Înscrie-te în cursă!, marţi: Începe cursa!, miercuri: Rămâi în cursă!, joi: Încheie cursa! şi vineri: Campionul suprem. Invitaţi speciali şi în acest an au fost Mr. & Mrs. Ken & Mary Day – membri ai Bisericii Baptiste Evanghelice  Pontrhydyrun din Ţara Galilor, Marea Britanie.

Cursul a oferit  celor 70 de copii participanţi şansa de a-şi consolida cunoştinţele de limba engleză, iar pentru mulţi dintre ei a fost prima întâlnire cu personaje biblice care s-au alăturat cursei credinţei (studiu de caz: famenul etiopian), au început alergarea creştină (Apostolul Pavel), au rămas în cursă (Petru) sau chiar au încheiat-o (Ştefan). Dar esenţial a fost studiul de caz al Domnului Isus Cristos: Campionul Suprem.

După o oră de familiarizare cu tema zilei prin istorisiri, imagini video, joc de rol şi cântece adecvate temei, copiii au lucrat, în fiecare zi, pe ateliere în funcţie de vârstă şi de nivelul de cunoştinţe de limba engleză, iar la final s-au reîntâlnit în santuarul bisericii pentru a mulţumi şi a-L lăuda pe Dumnezeu pentru lecţia zilei. Duminică, 26 august 2012, în prezenţa părinţilor, a bunicilor şi a întregii congregaţii şi sub îndurumarea lectorilor, copiii au susţinut un program în limba engleză realizându-se astfel feedback-ul asupra cursului. Suntem recunoscători pentru fiecare copil din Moldova Nouă care a trecut peste barierele religioase şi a ales să înveţe despre alergarea în cursa credinţei!

Imagini foto şi video de la acest eveniment puteţi urmări pe adresa următoare: www.maranata1.ro.

A consemnat Valentin David-Izvernar – secretarul B.C.B. Nr.1 „MARANATA” din Moldova Nouă.

Mr. & Mrs. Ken & Mary Day – profesori membri ai Bisericii Baptiste Evanghelice  Pontrhydyrun din Ţara Galilor, Marea Britanie.
Mr. & Mrs. Ken & Mary Day – profesori membri ai Bisericii Baptiste Evanghelice Pontrhydyrun din Ţara Galilor, Marea Britanie.
Echipa de voluntari
Echipa de voluntari
Serbarea de final
Serbarea de final
Serbarea de final
Serbarea de final