Seminar Antidrog – 30 mai ora 19.00 – Centrul Areopagus

Dragi prieteni,

Centrul Areopagus din Timişoara, în colaborare cu Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş organizează seminarul cu tema:

Rolul spiritualităţii creştine în prevenirea şi depăşirea consumului de droguri în rândul liceenilor

Acest seminar va avea loc miercuri, 30 mai, de la ora 19, la Centrul Areopagus din Timişoara (Calea Martirilor nr. 104).

Invitaţi:
Lect. univ. dr. Mihaela Tomiţă (UVT, Director al Centrului Regional Antidrog Timişoara)
Lect. univ. dr. Carmen Bărbat (UVT, Facultatea de Psihologie şi Sociologie)
Psih. Mariana Iridon (Centrul Regional Antidrog Timişoara)
Conf. univ. dr. Alexandru Neagoe (UVT, Prodecan – Facultatea de Psihologie şi Sociologie)

Atestare
Datorită caracterului de formare profesională pe care acest seminar îl are, participarea la acest eveniment va fi atestată prin diplome de participare.

Argument
Suntem conştienţi de faptul că profesia de dascăl presupune nu doar transmiterea unor cunoştinţe, ci totodată comunicarea unor valori în cadrul interacţiunii dintre profesor şi elev. Atunci când statutul de profesor este dublat de cel de diriginte, această interacţiune devine cu atât mai personală şi mai încărcată de responsabilitate. O provocare constantă a cadrului didactic o reprezintă înţelegerea problemelor şi pericolelor cărora trebuie să le facă faţă adolescenţii. Iar în perioada contemporană, una dintre problemele cele mai acute în licee este cea aconsumului de droguri. Prin intervenţiile mai multor specialişti – din domeniul medical, psihologic, educaţional şi spiritual – seminarul din 30 mai îşi propune să vină în sprijinul cadrelor didactice în a se raporta în mod conştient la problema consumului de droguri. Dincolo de dimensiunea informativă a întâlnirii, va fi subliniat totodată rolul pe care spiritualitatea creştină îl are în prevenirea consumului de droguri sau în intervenţia de specialitate necesară. Ca aspect particular al problematicii dependenţei de substanţe, evenimentul îşi propune să pună în discuţie şi problema fumatului în rândul elevilor, cu atât mai mult cu cât ziua de 31 mai este declarată “Ziua mondială fără tutun”.

În numele organizatorilor, Centrul Areopagus vă aşteaptă cu drag la acest eveniment.
Departamentul educaţional
Centrul Areopagus – Timişoara
www.areopagus.ro