Seminarul Teologic COVINGTON, extensia LUGOJ

In primavara aceasta sunt marcati noua ani de colaborare intre Seminarul Teologic Covington si Comunitatea Baptista Timisoara. Totul a debutat cu o conferinta organizata de presedintele Comunitatii Baptiste Timisoara- Ionel Tutac- la Moldova Noua, in luna mai a anului 2005. Acolo s-au creat legăturile si perspectivele unui asemenea proiect care de-atunci a schimbat multe vieti.

Profesorii Covington

Profesorii care predau cursurile de teologie au acumulat o zestre academica de invidiat, fiind posesori a cate doua doctorate fiecare, cu toții sunt pastori ce au strâns ani grei de experiența in aceeasi biserica. Unul dintre profesori, Eddie Ildefonso, a dobândit o experiența unica intre pastorii din generația sa, fiind folosit de Dumnezeu in ultimii 30 de ani pentru a începe peste 530 de biserici pe toate continentele lumii. A fost amenințat cu moartea in Zimbabwe, Columbia, a dezbătut teologic in Pakistan cu imamii in chiar moscheile lor, a pierdut 6 pastori ucenici de-ai săi, care au fost martirizati, a predicat Cuvantul in 118 tari, a condus o biserica de 10,000 de membrii din Los Angeles si este un colaborator apropiat al marelui predicator John MacArthur.

Perspective teologice

Impactul academic si spiritual pe care aceasta școala teologica l-a avut in vietile multor studenți pastori si lucrători laici din bisericile locale a fost incomensurabil.
Dorința de a aprofunda Scripturile, de a fugi de plafonare, de a îndrăgi studiul, de a aborda cunoasterea in termenii relationarii la Cuvantul întrupat – Cristos, au fost toate beneficii inestimabile de care au dispus toti cei ce au devenit parte a acestei scoli teologice.

Respectul adanc fata de Cuvantul lui Dumnezeu, dragostea vie fata pentru Biserica locală si seriozitatea relatiei personale cu un Dumnezeu SUVERAN – caracteristica suprema a divinitatii – au fost urmarile vizibile in viata multor studenți ce s-au inrolat in cadrul acestor cursuri oferite de Seminarul Teologic Covington.

Studenții

In jur de 150 studenti in calitate de pastori, misionari si lucrători au trecut porțile acestei scoli teologice pentru a beneficia de cursurile oferite in toti acești ani: cursuri pentru licența in teologie, masterat in teologie si un grup restrans pentru cursurile de doctorat.

Majoritatea studenților sunt din Romania, unul vine de patru ori pe an tocmai din Italia, de la Roma, iar recent s-a alăturat grupului de studenți o persoana din Viena, Austria.

Cursurile se desfășoară sub forma a patru module pe an, un modul constand in cinci zile de studiu de luni pana vineri.
Anul acesta programul se prezintă in următorul format calendaristic:

Martie 18-22
Mai 20-24
Septembrie 9-13
Noiembrie 11-15

Școala pe plan international

In plan international Seminarul Teologic Covington se bucura de o prezenta in creștere in tot mai multe tari precum Honduras, Zimbabwe, Pakistan, Romania. In Statele Unite ale Americii școala are cateva extensii.

Toti cei ce doresc sa aiba parte de o creștere in cunoasterea Cuvantului Sfant si sa-si aprofundeze studiile teologice sunt așteptați la cursurile din luna martie unde vor primi amănunte legate de înscriere. Una dintre persoanele de contact este chiar pastorul Ionel Tutac, secretarul general al  Uniunii Baptiste din Romania.

Ovidiu Petric