Servicii umanităţii

La 10 decembrie 1901 au fost decernate primele premii Nobel la Stockholm, pentru fizică, medicină, chimie, literatură şi pace.

Premiile Nobel au fost create de savantul şi omul de afaceri suedez Alfred Nobel, inventatorul dinamitei, care, în testamentul său a cerut ca veniturile imensei sale averi să fie oferite în fiecare an “sub formă de premii celor care, în anul precedent, au adus cele mai mari servicii umanităţii”.

Ele constau din: o medalie, o diplomă şi o sumă de bani, care la început a fost în valoare de 40.000 dolari, iar apoi a crescut la 1.000.000. Eu nu am banii săi şi poate nici dvs. Dar întrebarea pentru mine este aceasta: Care sunt serviciile mele aduse umanităţii? Simplul fapt că muncesc nu înseamnă că aduc un serviciu deosebit umanităţii. Simplul fapt că vreau să fac binele nu este un serviciu, ci o intenţie. Dar un gest bun făcut… după puterile mele înseamnă foarte mult pentru cel de lângă mine.

Domnul Isus Hritos a făcut cel mai bun serviciu umanităţii: S-a născut pentru a ne oferi nemurirea! Nobel a înţeles. Cu bani nu-ţi poţi cumpăra nemurirea dar poţi să aduci bucurie celor ce ar vrea să facă şi ei servicii bune umanităţii. 

Vindeţi ce aveţi şi daţi milostenie. Faceţi-vă rost de pungi, care nu se învechesc, o comoară nesecată în ceruri, unde nu se apropie hoţul şi unde nu roade molia. Luca 12:33

Catalin Dupu