Slujire în Oltenia

Wekeend-ul 16-18 Martie 2018 a fost unul diferit, neobișnuit și deosebit pentru un grup de peste 80 de persoane, din diferite zone ale țării. Tineri credincioși din Timișoara (peste 30 de persoane), București (3 persoane), Tulcea (7 persoane), Deva (3 persoane) și Filiași (14 persoane) ne-am întâlnit cu toții în Oltenia, mai exact în zona Tâmna împreună cu credincioși din zonă (peste 30 de persoane) pentru a gusta mai mult din binecuvântările atașate marii trimiteri din Matei 28. Desigur, au existat aspecte similare cu toate celelalte weekend-uri obișnuite din restul unui an (de la mersul la biserică, la timpul petrecut cu prietenii și până la ascultarea unei predici), dar cu toate acestea, cele 3 zile au fost o experiență nouă și mai mult decât plăcută pentru mulți dintre cei care au avut parte de ea.

Pentru a înțelege mai bine scopul acestui weekend altfel, e necesar să prezentăm o perspectivă mai amplă, aceasta fiind dată de obiectivele urmărite în cele 3 zile petrecute în Oltenia. Acestea au constat în: 1) echiparea și mobilizarea la evanghelizare și ucenicie ca mod de viață, 2) evanghelizare de la om la om și din casă în casă, 3) susținerea unui seminar interactiv pentru învățătorii de copii din peste 20 de biserici, 4) vizitarea bisericilor și încurajarea credincioșilor la o trăire creștină autentică și cu impact în evanghelizare și ucenicie multiplicatoare, 5) realizarea unor proiecte sociale, 6) identificarea localităților cu potențial de plantare de biserici și 7) investirea în ucenicii care se multiplică și plantează noi biserici.
 
În ziua de sâmbătă încă de dimineață, a început seminarul adresat învățătorilor de copii din zona Tâmna și nu numai, seminar prin care s-a dorit echiparea acestor învățători cu o unealtă creativă și interactivă prin care Evanghelia să ajungă și să fie înțeleasă de copii, cu scopul ca aceștia să poată duce mai apoi mai departe mesajul și vestea cea bună în casele lor. Prin acest seminar s-a explicat și demonstrat modul în care prin scenete, jocuri și lecții interactive chiar și cei mici pot ajunge să înțeleagă lucrarea lui Dumnezeu și planul Său de mântuire cu omenirea.
Paralel cu seminarul învățătorilor de copii ținut în cadrul bisericii din Tâmna, atât în dimineața zilei de sâmbătă, cât și după prânz, mai multe echipe formate din din tinerii prezenți, acompaniați de păstorii din zonă s-au deplasat în localitatile din apropiere pentru a face evanghelizare de la om la om mergând din casă în casă și împărțind de asemenea o borosura „Cartea Sperantei” Biblia pentru copii pe care o pot descarca  si pe telefonul mobil, apoi
Semințe pentru suflet si gradina de semănat, avand nădejdea că acestea vor aduce și rod și să ajute astfel și într-un mod practic familiile din zonă. De asemenea, au fost duse și haine famililor mai nevoiașe și toți oamenii au fost chemați la serviciul de evanghelizare din ziua următoare și anume duminică dimineața.  
 
Ziua de duminică a fost una specială, o zi în care credincioșii din peste 15 localitati (Voloiac, Plopi, Higiu, Comanda, Ruptura, Cotoroaia, Almăjel, Filiași, Racari, Orevița, Tâmna, Valea Bună, Ciochiuța Breznița, Hurducești, Prunișor și Herculane) dar și toți aceia care au răspuns invitației din ziua precedentă au auzit evanghelia și au fost încurajați la o trăire creștină autentică și care să aibă impact în evanghelizare, ucenicie și multiplicare. Echipele de tineri s-au deplasat în fiecare din aceste sate unde au slujit prin cântare, poezie, mărturii, dar și prin predicarea Cuvântului. Cumulat, câteva sute de persoane au auzit mesajul lui Dumnezeu iar în zonele unde am ajuns sa slujim mai multe persoane chiar au fost cercetate și si-au aratat dorinta de a cunoaste mai multe despre Domnul Isus si ei au fost adusi în rugăciune.
 
A fost o zi de încurajare nu doar pentru localnici, ci inclusiv pentru tinerii veniți de departe. Părtășia sfântă, râvna credincioșilor din loc dar și disponibilitatea de a putea sluji altora au aprins atât inimile celor slujiți, cât și pe cele ale slujitorilor, toți având parte de binecuvântarea unității în Hristos și de împlinirea pe care doar Dumnezeu o poate oferi.
 
În ciuda faptului că a fost un weekend încărcat și obositor, acest weekend altfel a fost într-adevăr unul special în cadrul căruia toți cei implicați am putut gusta mai mult din bucuria părtășiei sfinte și a ducerii evengheliei până la marginile pământului. Fiecare in parte am pus darurile primite  la dispozitia lui Dumnezeu.Dorim să mulțumim tuturor celor implicați într-un mod sau altul, precum și tuturor celor care au mijlocit în rugăciune pentru această lucrare . Gloria sa fie doar a Domnului.
 
Echipa E.E.