Spectacol caritabil pentru Iasmina, o fetiță cu leucemie din Timişoara

Iasmina Cristescu are 3 ani și toți cei care o cunosc o descriu drept o fetiță veselă, deșteaptă foc, drăgălașa și șugubeață. Din păcate, Iasmina a fost diagnosticată cu leucemie și are nevoie de ajutorul tuturor timișorenilor pentru a se face bine. Pentru a strânge fondurile necesare, la Teatrul Național din Timișoara va avea loc un spectacol caritabil, banii obținuți urmând să fie folosiți integral pentru tratamentul micuței.

Tatăl Iasminei a murit de cancer maxilar când fetița avea doar trei luni. Iasmina a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică cu celule T în luna mai a anului trecut. Aproape un an întreg micuța a stat în spital, sub tratament citostatic, timp în care i-a cucerit pe doctori și pe asistente cu inteligența ei și cu pofta de viață. Atunci când se joacă, primul ei gând este unde să găsească o flexulă, un garou, un ac și „un pacient” pe care să practice ce a învăţat în timpul petrecut în spital.

În acest moment, Iasmina se află sub tratament, însă doctorii recomandă un transplant medular, costurile ridicându-se la aproximativ 40.000 de euro. Pentru a strânge fondurile necesare, deţinuţii de la Penitenciarul Arad vor da un spectacol la Teatrul Naţional din Timişoara, miercuri, 14 noiembrie, de la ora 19. Piesa de teatru „În rolul victimei” va fi însoţită şi de o expoziţie de grafică cu vânzare. Organizatorii speră ca din fondurile obţinute să îi ofere o şansă la viaţă Iasminei.

Pentru a o ajuta pe Iasmina, senatorul Gheorghe David, candidat în Colegiul 2 Senat Timişoara a achiziţionat deja peste 100 de bilete la spectacolul de miercuri, de la Teatrul Naţional. Biletele vor fi oferite gratuit de senator liceenilor şi studenţilor din Timişoara. Senatorul a avut o acţiune similară, în 2011, când a achiziţionat 200 de bilete la meciul caritabil Generaţiei de Aur, pentru susţinerea Spitalului de Copii din Timişoara.

„Aşa cum am făcut şi în timpul inundaţiilor catastrofale din 2005, din judeţul Timiş, când împreună cu voluntari am mers în localităţile afectate de ape şi am încercat să îi ajutăm pe oameni, sau anul trecut când am achiziţionat 200 de bilete la meciul caritabil al Generaţiei de Aur pentru ajutorarea Spitalului de Copii din Timişoara. Şi de această dată cred că timişorenii trebuie să se unească pentru a o ajuta pe Iasmina. Îi invit pe această cale pe toţi timişorenii care pot oferi chiar şi cel mai mic ajutor să o susţină pe Iasmina şi să îi ofere o şansă să trăiască din nou”, a spus senatorul Gheorghe David.

Biletele la spectacolul caritabil dat pentru Iasmina Cristescu se găsesc la casieria teatrului şi în Librăriile Cărtureşti.