Spiritul Crăciunului

samy-tutac2Vorbim mult în această perioadă despre spiritul Crăciunului, dar oare chiar îl înțelegem? Spiritul Crăciunului înseamnă naștera în viețile omenești a caracterului Aceluia care, de dragul nostru, a devenit sărac la primul Crăciun. Mai mult, spiritul Crăciunului ar trebui să fie o caracteristică a fiecărui creștin pe tot parcursul anului. Este trist și păcătos faptul că atât de mulți dintre creștinii cei mai sănătoși trec prin lume în spiritul preotului și levitului din Pilda Samariteanului milostiv.

Vedem multe nevoi în jurul nostru, poate ne rugăm uneori ca Dumnezeu să le împlinească, dar ne întoarcem privirile și mergem mai departe. Sigur mai ajutăm pe ici, pe colo, mai mult de dragul reclamei decât de dragul lui Cristos. Spiritul Crăciunului înseamnă mai mult decât a ne purta de grijă nouă și celor din familia sau Biserica noastră.

Spiritul Crăciunului este spiritul celor care trăiesc toată viața cheltuind și cheltuindu-se pentru a-i îmbogății pe semenii lor, oferind timp, grijă, dragoste și preocupare pentru a face bine altora. Fie ca Dumnezeu să aducă la aceste sărbători mai mult din spiritul primului Crăciun în inimile și în familiile noastre. Căci cunoașteți harul Domnului nostru Isus Cristos, El măcar că era bogat, s-a făcut sărac pentru noi, pentru ca prin sărăcia Lui voi să vă imbogățiți. Să ne dea Dumnezeu un Crăciun binecuvântat și să avem în noi gândul acesta care era și în Cristos Isus.

Pastor Samy Tuțac