STATUL NAȚIONAL-SOCIALIST NORVEGIAN CONSIDERĂ CREȘTINISMUL PERICULOS PENTRU COPII…

samy-tutac2S-a scris deja mult despre răpirea celor cinci copii ai familiei Bodnariu. Un aspect foarte important pe care autoritățile norvegiene, dar și mulți din România, inclusiv unii lideri creștini, au încercat să-l elimine sau sa-l minimalizeze, este cel legat de persecuția împotriva creștinilor autentici. Intenționat nu am scris “persecuție religioasă.” De ce? Deoarece se pare că în Norvegia poți avea orice religie vrei, dar dacă ești un creștin autentic, atunci deranjezi sistemul lor ateist. Și când îi deranjezi se răzbună. Dar oare numai în Norvegia? Cu siguranță nu! Redau mai jos o parte din scrisoarea bunicului copiilor Bodnariu, un creștin norvegian, apărută inclusiv în presa norvegiană, din care se poate observa foarte clar că întreaga dramă a familiei Bodnariu a pornit de la exprimarea convingerilor lor creștine:

“Nu ne-am dorit să ieșim în media deoarece este foarte ușor ca lucrurile să fie înțelese greșit. Dar datorită articolului din 30 ianuarie apărut în Firda, scris de consilierul administrativ din Nausdal împreună cu conducerea ziarului Firda, considerăm că avem și noi dreptul de a veni cu explicații referitoare la mult discutatul caz de Protecției a Copilului din Nausdal… Acest caz a adus pentru întreaga familie și nu numai, foarte multă suferință…Percepem apoi din articol că redactorul ține partea Protecției Copilului. Acesta a ținut să menționeze în mod special partea cu educația creștina susținând că este ”pură ficțiune„. Ei bine, atunci vă vom arăta ce anume a spus directorul școlii în convorbirea telefonică avută cu Protecția Copilului pe 13 Octombrie, conform documentelor cazului:”Școală susține că aceasta este o familie extrem de creștină, mai ales bunica care este foarte creștină și cu convingeri puternice, o gândirea axată pe păcat și pedeapsă de la Dumnezeu. Toate mătușile și unchii împărtășesc aceste puncte de vedere. Rectorul crede că acest lucru inhibă/afectează copiii.” Este aceasta ficțiune? Ne întrebăm și noi de ce a fost introdusă această frază în mesajul școlii. Aceasta nu se poate percepe decât că directorul consideră creștinismul ca fiind periculos pentru copii. În interogatoriul poliției, bunicul copiilor a fost întrebat dacă știe sau dacă copiii au fost presați în vreun fel (îndoctrinare în ce privește credința creștină). Când bunicul a încercat să ocolească răspunsul i s-a spus să nu spună altceva decât ce are legătură cu cazul. Iată că educația creștină are legătură cu cazul. Deci este asta ficțiune? Este important să semnalăm aici că presa străină a înțeles ce s-a întâmplat în acest caz in Nausdal în timp ce presa norvegiana nu sau mai bine zis nu a vrut să înțeleagă. Aici încă mulți cred că ”mica și drăguța Norvegie” nu face nici un fel de persecuție creștină – dar sunt multe moduri de a face persecuție…(Tatăl lui Ruth, bunicul copiilor Bodnariu)

Continuăm să ne rugăm pentru această familie dragă nouă, dar în același timp trebuie să conștientizăm că vremurile de libertate sunt de domeniul trecutuli. Încet, dar sigur, în timp ce noi, creștinii, dormim cu ochii deschiși sau ne luptăm unii cu alții, valorile sunt răsturnate, iar libertățile fundamentale restrânse. Daca “Legea Dragnea” va trece de Parlament și în final va fi promulgată de Președinte, vom mai vorbi despre libertăți și valori, doar în gând sau în șoaptă.

Pastor Samy Tuțac