Strada cu trei biserici

varadiaVărădia este o comună în care toate cele 3 biserici: Ortodoxă, Greco-catolică și Baptistă sunt pe aceeași stradă. Duminică dimineața, oamenii din sat pornesc în aceeași direcție, după care se despart fiecare dintre ei mergând la închinare potrivit specificului fiecărei denominații.

În 13 octombrie 2013, Biserica Baptistă Poarta Cerului din Vărădia, a sărbătorit 15 ani de la deschiderea noului lăcaș de cult, cel vechi a fost pe același amplasament, dar sub forma unei case de chirpici.

De fapt, noua construcție a fost prima capelă standard construită pe raza Comunității de Timișoara. De atunci am intrat într-o nouă etapă de slujire în comunitatea locală și de-a lungul acestor ani biserica a crescut cu ajutorul Domnului de la 17 membrii la peste 50.

În cadrul serviciului de după-masă, a avut loc sărbătoarea mulțumirii și ne-am întors cu recunoștință spre Dumnezeu, pentru roadele spirituale (cei 5 membrii care s-au adăugat anul acesta prin botez), dar și pentru roadele pământului care în acest an au forțat limitele hambarelor.

Programul de închinare a fost condus de grupul PRO DEO de la Oțelu Roșu. Îi suntem mulțumitori Domnului pentru toate lucrurile.

Pastor Remus RUNCAN

varadia