Strada “Facebook”

Ca orice om şi eu, ca “mulţi alţii” am multe amintiri ale copilăriei mele, iar din copilăria mea tot ce pot să îmi amintesc cu drag este “strada” unde noi copiii ne adunam, ne jucam tot felul de jocuri, alergam, povesteam, ne certam, ne împăcam, ne ascundeam şi multe alte lucruri specifice vârstei.

Îmi amintesc multe întâmplări care secvenţial le văd ca entitate trecută aparent, dar realmente “realitate “în prezent. Un fapt cert şi sigur pentru noi toţi “adulţii” de azi şi copiii de ieri este “strada”, care ne-a fost locul de baştină a tuturor copiilor de altă dată, care abia aşteptam să ieşim pe usa şcolii şi să păşim “în strada”.

Uneori la diferitele “acţiuni de stradă” mai participau şi părinţii noştri care grijulii din fire, încercau să ne protejeze de incidentele neplacute precum căzături, rupturi de ligamente, zdrobiri de oase, certuri cu “mai marii străzii” şi altele.

Cu vremea, din copiii de altădată am devenit maturii de azi. Lucrurile au evoluat, noi ne-am schimbat, automat ne-am schimbat şi preocupările şi am devenit  ingineri, doctori, profesori, păstori…cu alte cuvinte familişti cu idealuri .

Recent am fost acasă la mama şi la tata, zona mea de baştină fiind ideală pentru relaxare şi meditaţie, şi-am vizitat câteva locaţii dragi mie în copilărie, m-am plimbat pe ”strada” de altă dată care era plină, şi ştiţi ce am descoperit?..”strada era goală”.Acest fenomen m-a bulversat, poate chiar m-a  intrigat, m-a surprins şi m-a deranjat puţin. Nu ştiam ce se întâmplă, dar am descoperit încet, încet, mergând pe la rude şi pe la cei cunoscuţi din copilărie.

De fapt am aflat motivul !

Am descoperit că nimeni nu mai avea nevoie de “strada de altă dată”.Acum avea fiecare o stradă a lui. Toţi erau dotaţi cu tot felul de tehnici precum tv, laptop, telefon, realmente uşor accesibile şi moderne, şi cei drept, trebuie să recunosc că aceste tehnici  te ajută să ţi foarte usor legătura cu cei dragi şi cunoscuţi.

Aşa dar tehnica are evoluţiile ei, şi de-a dreptul este uluitoare de benefică pentru toţi. Altă dată scriam o scrisoare de mâna, acum…una electronică. “Scrisoarea de altă dată”  făcea 2-3 săptămâni până în SUA, acum 1 secundă.

Tehnici avansate pentru minţi luminate!!!

Acum se pare că totul  a devenit  “electronizat”.

La ora actuală sânt diferite site-uri de socializare, programe tv-online, radio-uri online, jocuri online, toate sânt accesibile într-o singuraă variantă : INTERNET

În urmă cu ceva timp fiind în vizită în Dallas la o familie dragă mie, Dajicu Emil şi Mariana cu fiica lor Andra, am observat că există o reţea de socializare numită facebook, unde poţi descoperi o mulţime de prieteni din copilărie cu care altă dată alerga-i pe aceea stradă, scria-i, te juca-i, te certa-i… acolo înglobaţi într-un ecran unde poţi vedea  poze de familie împreună cu a lor prunci şi unde de fapt  descoperi o altă “strada”…denumită de mine “strada facebook.

Aici găseşti copii, tineri, adulţi, chiar şi bătrâni care “ se joacă”… dar nu se mai joacă cu mingea, nu se mai joacă de-a ascunselea, nu de-a baba oarba, ci de-a butoanele..şi tot ce se aude este sunetul  tastaturii.

Când am descoperit de fapt acest lucru, mi-am dat seama de ce la mine pe stradă numai era nimeni, toţi se mutaseră pe o altă stradă…mai modernă de altfel numită:”strada facebook”.

Concluzia mea finală !

Dacă vrei să fi în pas cu moda trebuie să te adaptezi.

Dacă eşti păstor şi ai nevoie de ajutor pentru misiune, ajutor la Biserică, pentru o discuţie, trebuie să fi în rând cu moda, du-te frate pe “strada facebook”.

Acolo cu sigurantă îi vei găsi pe toţi “pe strad㔺i poţi rezolva totul mai simplu, mai rapid şi mai eficient, doar este accesibilă pentru toţi şi e doar o strada,“strada facebook”.

Mihai Fisteag