Sunați mobilizarea generală peste tot…

Prezența la vot a fost foarte scăzută pâna ieri la ora 21.00. Se vede totuși o schimbare de paradigmă în județele din Banat, Transilvania și Bucovina. Bihorul este pe primul loc, iar Timișul înaintea Teleormanului.

Timișul nu a mai fost de mult peste media naționala, mereu era printre județele cu cea mai scăzută prezență la vot. Și Bucureștiul este peste media pe țară. De asemenea, prezența la vot în mediul urban este peste prezența din mediul rural. Dar încă suntem departe de pragul de 30%. 

Domnul este cu noi și dacă va fi binevoitor cu noi vom câștiga, dar nu putem aștepta să facă El ce putem face noi. Domnul nu va vota în locul nostru și nici nu va mobiliza oamenii la vot în locul nostru. Să nu ne ascundem după formule spiritualiste ieftine, că noi ne rugăm și Domnul va lucra. Da va lucra, dar prin noi, nu fără noi. 

Vă încurajez să sunați frații din biserici, rudele, prietenii, colegii și să-i încurajați să meargă la vot și să convingă pe alții să meargă. Nu uitați “credința fără fapte este moartă”. Nu avem voie să ratăm această oportunitate unică. 

Domnul să ne ajute ca în această seară, indiferent de rezultat, să putem spune liniștiți: prin mila și harul lui Dumnezeu am făcut tot ce am putut pentru acest referendum. Domnul să se îndure de noi și să ne dea victorie!

Samy Tuțac