Suntem în epoca creștinismului siropos…

Predicile care au cea mai mare trecere astăzi sunt cele siropoase, lipsite de Cristos cel crucificat, dar pline de îndemnuri morale și povești lacrimogene sau hazlii, în funcție de auditoriu.

Scrierile creștine care au cea mai mare trecere pe rețelele de socializare sunt cele siropoase, dominate de gândirea pozitivă, în care firea este lingușită dândui-se senzația că drumul spre cer este pavat cu petale de trandafiri.

Muzica creștină care are cea mai mare trecere astăzi este muzica siropoasă, zgomotoasă neaparat, senzulă uneori, plină de expresii pseudo-creștine și săracă rău de tot în conținut.

Oare de ce?

Pentru că avem un creștinism siropos, golit adesea de esența lui, fără cruce, fără lepădare de sine, fără harul costisitor, fără credință autentică, fără Scriptură, fără Duh, dără discernământ și fără Cristos.

Marea noastră nevoie este revenirea la esența creștinismului. Să auzim din nou chemarea Mântuitorului: “Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze”.

Numai oprindu-ne din alergarea noastră spre nicăieri, numai dând deoparte “orice piedică și păcatul care ne înfășoară așa de lesne” și numai privid țintă la Isus, Inițiatorul credinței noastre, vom putea experimenta din plin creștinismul autentic.

Samy Tuțac