Tacoma – Intâlnirea păstorilor români baptiști de pe coasta de vest a Americii

IMG_4064Am făcut o cură de nordwest! Ah, pădurile acelea!

De două ori pe an, primăvara și toamna, păstorii baptiști de pe coasta de vest a Americii se întâlnesc pentru părtășie, suport și lucru. Anul acesta, ca o excepție, înainte de întâlnirea noastră am vizitat biserica moldovenilor de la Tacoma. Ne-am dus să sărbătorim marea binecuvântare venită peste ei după marale necaz cu dubla incendiere a clădirii.

Vineri dimineață, 8 Aprilie 2016, Liviu Țiplea a închiriat o mașină și ne-a luat, pe Marius Luncan, noul păstor la biserica din Colton sisit doar de două săptămâni și pe mine ca să ajungem seara la biserica baptistă din Sacramento, păstorită de Doru Aninoiu.

Sâmbătă dimineața, de cu-noapte, l-am îmbarcat și pe Nelu Cinteanu și am pornit-o cale de peste 12 ore până la Tacoma. Seara a fost primul servici special și ne-am bucurat să ne vedem cu alți păstori veniți deja acolo.

Duminică dimineață, ne-am împărțit și am vizitat și alte două biserici, cea din nord, păstorită de Cornel Turcu și o a doua biserică a moldovenilor unde m-am întâșnit iar cu Victor Popovici și Serghei Ungureanu.

Clădirea bisericii din Tacoma este una din cele mai spațioase din cele ale bisericilor cu iz românesc din America. Eu m-am simit însă excelent și în clădirea celei de a doua biserici moldovenești, un fel de ,,cabana trei brazi“, pierdută la capătul unor drumuri de unde pădurea inunda orizontul.

Am tras pentru dormit la familie Slavic, iar la prânz ne-am ospătat la cumnatul lui, fratele Dron. Ne vedeți în fotografii alături de Leonid Botnari, presbiter din biserica noastră, zburat cu avionul ca să fie împreună la bucuria generală.

Biserica din Tacoma are câteva formații muzicale excelente. Nu le-am fotografia pe toate, dar vă puteți da seama din cele câteva fotografii făcute.

Luni am plecat împreună la un complex turistic din Peninsula Olimpia, care găzduiește un mirific parc național. Ni s-au alăturat și cei trei păstori veniți din Portland așa că am fost de toți (de la stânga la dreapta): Marius Luncan, Cornel Turcu, Pavel Sandu, David Lavric (Canada), Ovidiu Horga (Phoenix), Eusebiu Rusu (Bearverton), Ovidiu Rauca (San Francisco), Claudiu Vilcu (Sacramento), John Bilți (Sacramento), Liviu Țiplea, Nelu Cinteanu, Daniel Branzai, plus Nelu Brisc și Ciprian Ardelean (Portland) și Vali Botez (Vancouver, WA.). A lipsit Doru Aninoiu, care n-a putut veni de data aceasta cu noi.

Daniel Branzai

IMG_4066

IMG_4065