“Tarmul de aur” la Corbu, Constanta

poza cu pastoriiPrin harul lui Dumnezeu ne-am bucurat si anul acesta la evenimentul evanghelistic „Tarmul de aur”. Acest adevarat „festival” crestin al inchinarii si evanghelizarii dupa spusele fratilor, dar si al prietenilor, a cunoscut un adevarat  reviriment atat  in plan calitativ, cat si cantitativ.

In urma multelor  invitatii raspandite si ale anunturilor la RVE Constanta, in fiecare seara peste o suta de suflete L-au sarbatorit pe Dumnezeul creatiei si al mantuirii noastre, prin cantare, poezie, marturii si mai ales prin mesaje duhovnicesti de Catalin Dupu, Nelu Rosu si Daniel Topciu.

Cei ce si-au unit fortele manati de pasiunea pentru Dumnezeu, dar si de compasiunea pentru suflete, au fost : Biserica Baptista „Harul”  din Corbu, Centrul Arta pentru Viata,  Radio Vocea Evangheliei Constanta si Grupul de lauda „Profides”.

Ca in fiecare an, biserica locala a gazduit mai bine de 20 de oaspeti din tara, tineri si adulti din: Bucuresti, Botosani, Cluj, Austria, Paris si Londra. In prima seara-vineri 16 august, datorita faptului ca aproape de incheiere curtea bisericii devenise neincapatoare, programul s-a mai lungit cu aproape o ora.

A doua seara dedicata cu precadere tinerilor bisericilor din Dobrogea, pe langa oaspetii din tara ne-am bucurat si cu grupuri din: Constanta, Tariverde, Medgidia, Cernavoda, Navodari, Galesu, etc. Seara s-a incheiat cu venirea in fata a pastorilor din Constanta: Aurel Silivestru si misionarul Daniel Burdea, Cernavoda: Horia Pop, Medgidia: Cornel Serdenciuc, Corbu: Nelu Rosu si Daniel Topciu, prezbiteri de la Tariverde si Bucuresti, precum si presedintele Centrului „Arta pentru viata”: Catalin Dupu,  pentru a aduce inaintea lui Dumnezeu in rugaciune Dobrogea.

A treia zi, duminica fiind, pe langa serviciul divin de dimineata si evenimentul de seara din curtea bisericii, ne-am mai bucurat pentru al treilea an consecutiv la eveniment literar crestin in care s-au lansat/prezentat 4 carti : ultimile doua carti ale lui Ioan Florian Stanciu („Praful si pulberea” si „Starea de gratie”), ultima carte a lui Catalin Dupu („Cine stie ce aduc zorile?”) si prima carte a solistului de la „Profides” („Viata un cantec de lauda”-Toni Berbece).

Dumnezeu sa fie glorificat atat pentru Cuvantul semanat, cat si pentru revigorarea credinciosilor participanti. Fie ca intreaga Dobroge sa fie binecuvantata prin perseverenta in acest proiect al bisericii din Corbu, dar si prin daruirea oaspetilor si partenerilor din tara.

Multumim celor ce s-au jertfit, celor ce au participat si va asteptam cu drag si la anul.

               Pastor Nelu Rosu

poza cu pastorii

 

la serviciul divin poza cu publicul

poza din spate