Teama asumării statutului de soț (I)


Geneza 20:1-11, Efeseni 5:22-28

Avraam, părintele credincioșilor, a avut și el sincope în ceea ce privește încrederea lui în Dumnezeu. Din cauza fricii de moarte e a spus o jumătate de adevăr și anume că soția sa este sora sa. Doar intervenția lui Dumnezeu în vis a făcut ca Avraam să nu-și rateze căsnicia cu Sara. Fiecare soț credincios trebuie să-și asume statutul său, așa cum i l-a dat Dumnezeu, de a fi cap al familiei, de a luat decizii bune pentru stabilitatea și armonia familiei.

Presupunerea lui Avraam că “nu-i nicio frică de Dumnezeu în țara aceasta” (v.11) s-a dovedit a fi falsă, oamenii din țara aceea păgână “au fost cuprinși de o mare spaimă” (v.8).

Când stăm în ascultare de Domnul și umblăm pe căile Lui avem o promisiune fantastică: “Când sunt plăcute Domnului căile cuiva, îi face prieteni chiar şi pe vrăjmaşii lui.” Proverbe 16:7. Când ai pe Domnul de partea ta, ce pot să-ți facă niște oameni, niște simpli muritori la fel ca tine? Asumă-ți statutul de soț responsabil sau de soție supusă și vei avea parte de protecția și de ajutorul lui Dumnezeu! Și nu-ți abandona familia, oricât de grea ar fi situația prin care treci, e doar o etapă de viață.

Rugăciune: Tată ceresc, mulțumesc pentru rolul pe care mi l-ai dat de la creație în familia mea. Aș vrea să mă conformez statutului hărăzit de tine și să nu abandonez atunci când e greu. Vreau să ridici de deasupra mea orice teamă care mă face să renunț la responsabilitățile care decurg din acest mandat dat mie în cadrul familiei. Cer protecția Ta peste toți membrii familiei mele. Cer binecuvântarea Ta peste soț/soție, copii, părinți, nepoți….Mulțumesc în Numele Domnului Isus!