TELEVIZIUNEA CREȘTINĂ SAT-7 DIN EGIPT ARE NEVOIE DE RUGĂCIUNE

IMG_2658Sâmbătă, 10 octombrie, oficialităţile de la Departamentul de Cenzură din Egipt au venit la studiourile televiziunii SAT-7 cu un mandat de percheziție şi au confiscat articole din echipament, inclusiv camere video şi computere folosite pentru editare. Directorul sediului de televiziune, domnul Farid Samir, a fost reținut timp de 6 ore, dar apoi a fost eliberat. Dumnealui a primit patru acuzaţii privind funcţionarea unui canal TV prin satelit fără autorizaţiile necesare, deși sediul SAT-7 Egipt este o facilitate de productie  de programe și nu un centru de difuzare prin satelit pentru oricare dintre celelalte canale SAT-7.

O audiere a avut loc duminică, 11 octombrie, la Parchetul Public, în timpul căreia s-a adevenit că toate acuzaţiile sunt bazate pe o lipsă de informații sau informaţii incorecte. În următoarele zile, o decizie va fi luată de către un procuror cu privire la acest caz, dacă se va ajunge la tribunal. În același timp, echipamentul confiscat rămâne în custodia poliției, iar activitățile normale ale televiziunii SAT-7 Egipt sunt date peste cap.

Lucrarea televiziunii SAT-7 Egipt se desfășoară sub umbrela legală a Bisericii Evanghelice Copte, dar slujirea sa vine în sprijinul tuturor cultelor bisericeşti din Egipt. Deși se confruntă cu provocări, echipa SAT-7 Egipt rămâne încurajată de dragostea și sprijinul pe care l-au primit în acest sfârşit de săptămână dificil. Farid Samir vă invită „să vă uniţi cu noi în rugăciune astfel încât să putem finaliza lucrarea noastră – una bazată pe dragoste și care are ca scop slujirea țării noastre iubite [Egiptul]”.

Sursa: www.stiricrestine.ro