Timișoara și Olanda, partenere în educație

Liceul Teologic Baptist Timișoara (LTBT) și Liceul Jacobus Fruytier, Apeldoorn, Olanda se află încă din anul 2012 într-un parteneriat european.

În perioada 17 – 24 aprilie 2018 un grup de elevi și profesori olandezi vizitează în cadrul acestui parteneriat România, realizându-se activități educative cu elevii LTBT, dintre care enumerăm: participarea la ore de curs (Liceul Teologic Baptist Timișoara), prezentări și dezbateri pe marginea diferențelor culturale între cele două țări, vizitarea orașului Timișoara și a celor mai importante obiective ale sale (inclusiv un „traseu al Revoluției din 1989” și vizitarea Memorialului Revoluției), excursie de două zile pe traseul Timișoara – Brădățel – Hunedoara – Deva – Timișoara, participarea la cele două slujbe religioase din cadrul programului din ziua de duminică de la Biserica Baptistă “Betania” din Timișoara, realizarea de activități de relaxare și destindere.

În perioada 5 – 12 iunie 2018 va avea loc vizita echipei din România în Olanda. Parteneriatul este coordonat din partea LTBT de către prof. Eliza-Eunice Făt și prof. Lavinia Pascu.

Director,

prof. Szucs Alexandru