TRĂIM CA NIȘTE VICTIME SAU CA FII AI REGELUI REGILOR?

samy-tutac2Săptămâna Patimilor a fost pentru Domnul Isus și o săptămană a confruntărilor. Cristos, cel care s-a definit drept ADEVĂRUL, a confruntat în zilele de după Intrarea triumfală în Ierusalim: corupția, politicianismul și ipocrizia liderilor religioși și politici ai evreilor. Abia acum cuvintele rostite de Cristos, undeva la începutul lucrării sale, căpătau sens:”Să nu credeți că am venit să aduc pacea pe pământ; n-am venit să aduc pacea, ci sabia.” (‭Matei‬ ‭10‬:‭34‬ NTR) Sabia despre care vorbea Isus este cea mai tăioasă dintre toate armele de luptă și anume, ADEVĂRUL. Confruntările Domnului Isus cu liderii lui Israel demonstreaza că atunci când stai de partea adevărului vei avea parte și de controverse. Cu siguranță sabia adevărului este cea mai bună armă de luptă împotriva corupției, politicianismului, ipocriziei și a altor păcate asemănătoare. Dar cine este dispus să o folosească? Din nefericire, tot mai puțini. Și asta pentru că decizia de a sta lângă adevăr este devastatoare și necesită un preț mare: neînțelegeri, acuzații false, relații rupte, frustrare, autoînvinuire chiar. Dacă ești dispus să urmezi exemplul lui Cristos și ești gata să accepți chemarea de a apuca sabia adevarului, adu-ți aminte de aceste principii:

  1. Asigura-te că ști care îți este misiunea ca și copil al lui Dumnezeu. Domnul Isus și-a înțeles clar motivul venirii pe pământ și nu a lăsat nimic să-i distrugă misiunea.
  2. Când iei poziție în favoarea adevărului, confruntarea este inevitabilă. Sigur, confruntarea trebuie făcută cu blândețe, dar niciodată în detrimentul adevărului simplu exprimat.
  3. Susținerea adevărului necesită îndrazneală, dar merită riscul. Stând lângă adevăr s-ar putea chiar să fi înfrânt, dar nu te da bătut. Uneori iți vei regreta timiditatea, dar niciodată îndrazneala.
  4. Rămânerea lângă adevăr nu îți oferă neaparat garanția victoriei. Cineva spunea:”Doar în Biblie David îl învinge pe Goliat.” S-ar putea ca stând lângă adevăr să nu ai nici un beneficiu în timpul vieții tale, dar cu siguranță vei avea în eternitate. Domnul Isus a spus că Adevărul ne face liberi și ne oferă libertate de vină și rușine. Dar cel mai important lucru, în orice confruntare, adevărul ne plasează de partea lui Dumnezeu. Isus a știut acest lucru și s-a dus la Ierusalim ca un Rege și nu ca o victimă neajutorată. Este alegerea noastră să trăim ca niște victime sau ca fii ai Regelui regilor!

Pastor Samy Tuțac