Training profesional în cadrul proiectului „Credinţa şi profesia”

Bursa „Areopagus”

Training profesional în cadrul proiectului „Credinţa şi profesia”

Domeniu: Ştiinţe umaniste (Teologie, Istorie, Litere, etc.)

Participanţi
: elevi cl. XI-XII, studenţi, absolvenţi de studii universitare
Conţinut: Training-ul va consta din 5 întâlniri desfăşurate în perioada martie – iunie 2013, în care diferite domenii ale ştiinţelor umaniste vor fi abordate din perspectivă creştină. Participanţii – persoane care urmează să profeseze în acest domeniu (inclusiv liceeni care iau în calcul orientarea spre un domeniu al ştiinţelor umaniste) – vor avea ocazia să înţeleagă mai bine specificul viitoarei profesii, cât şi modul în care îşi vor integra credinţa creştină în activitatea profesională.
Lectori:
Dr. Emil Bartoş (Universitatea Bucureşti)
Dr. Liviu Damian (Universitatea Bucureşti)
Drd. Paulian Petric (Centrul Areopagus)Nr. locuri: 20 disponibile
Perioada de înscriere: 1-18 februarie 2013

Facilităţi:
Abonament gratuit (1 an) la Biblioteca Centrului Areopagus (38.000 publicaţii)
Cărţi gratuite (relevante pentru domeniul ştiinţelor umaniste) (2-3 titluri)
Îndrumare profesională
Certificat de participare la Training profesional în domeniul ştiinţelor umaniste (Centrul Areopagus, Timişoara)

Înscriere: Cei interesaţi sunt rugaţi să-şi exprime dorinţa de participare printr-un e-mail în care să prezinte – în câteva fraze – domeniul lor de interes şi motivaţia de a participa la training. De asemenea, e-mailul de înscriere trebuie să includă şi datele de contact (nume, adresă e-mail) al unei persoane (cadru didactic, lider din biserica locală, etc.) care poate recomanda persoana care se înscrie. Lista finală a celor înscrişi va fi comunicată după încheierea perioadei de înscriere.

Contact
educatie@areopagus.ro

Proiectul „Credinţa şi Profesia” – În forma sa actuală, proiectul se desfăşoară în intervalul 2013-2015. De-a lungul fiecărui an şcolar/universitar, se vor constitui 2 grupuri de participanţi (elevi, studenţi, absolvenţi) – pe criteriul domeniului profesional pentru care se pregătesc. Fiecare grup va participa la o serie de 5 întâlniri şi o conferinţă locală. Domenii profesionale (vor fi acoperite pe parcursul celor 3 ani ai proiectului): Ştiinţe umaniste, Ştiinţe sociale, Medicină, Ştiinţe ale comunicării, Studii economice şi Ştiinţe exacte.

Coordonatori proiect: Dr. Alexandru Neagoe; Drd. Paulian Petric