Un an nou binecuvantat!

Ioan ArdeleanFaptul ca am ajuns în acest moment al anului când putem privi retrospectiv este un har din partea lui Dumnezeu.

Așa cum ne amintim cu toții a fost un an agitat, plin de schimbări care pe de o parte i-au îngrijorat pe cei ce sunt departe de Domnul, iar pe de altă parte, le-a întărit convingerea celor care îl cunosc pe Domnul ca istoria este liniară și se îndreaptă spre un final binecuvântat pentru aceștia din urmă.

Ne amintim de sutele de mii de refugiați care au lăsat totul în urmă și au plecat plini de speranță spre tari mai bune, ne amintim de cei care nu au mai apucat să ajungă la destinație, și nu sunt puțini, ne amintim de cei care au murit în atentatele teroriste și de cei de același neam cu noi care au murit în accidentul de la Colectiv, ne amintim de frământările sociale și dacă nu am avea un punct de sprijin în Domnul nostru am avea suficiente motive de îngrijorare. Ne amintim de abuzurile exercitate asupra fraților noștri de credință de autorități dar ne și încurajează sprijinul pe care frații de credință îl arata celor nedreptățiți tocmai de cei care ar trebui să ii ocrotească.

Ne amintim totodată ca lumea este tare și nu se clatină pentru ca în spatele tuturor lucrurilor pe care le vedem există cineva care ține totul prin puterea Cuvântului Său: Mântuitorul nostru,  Domnul Isus Hristos. Știm că ne-am pus nădejdea într-un Dumnezeu suveran care este direct interesat și implicat în viața copiilor Sai.

Privind în față, la anul care ne stă înainte pot spune că nu avem motive serioase de îngrijorare dacă Cel care ține istoria în mâini este Dumnezeul nostru personal.

Vă doresc un an 2016 plin de experiențe spirituale alături de Dumnezeu, Cel a cărui voie este bună, plăcută, desăvârșită.

Ioan Ardelean Uniunea Baptistă din România