Un an școlar binecuvântat!

Acest lucru ni-l dorim cu toții, și voi copiii și noi părinții. Când anul de școală este binecuvântat, copiii au cele mai bune note, dascălii sunt încântați de elevii lor, iar părinții îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce vine de la El.Ceea ce face din anul acesta școlar un an diferit de alții este tocmai neobișnuitul din el. Cursuri online, clase înjumătățite ca număr de elevi, măsuri de protecție în fața posibilității contaminării, metode și proceduri absolut noi pentru dascăli, elevi care trebuie să învețe din mers noile forme de învățământ.

Începutul de an școlar este plin de emoții, anul acesta mai mult ca oricând. Cu toții am avut parte de acele trăiri specific unui astfel de moment. Așa a fost și pentru mine, așa a fost și pentru voi, așa este și pentru copiii noștri. Da, este emoția intrării într-un nou colectiv sau emoția întâlnirii cu colegii. Nici emoția necunoscutului nu este de neglijat, a adaptării, a examenelor finale sau intermediare ce vor urma, emoția dată de gândul că de aici înainte în fiecare zi vor fi teme de făcut, emoția evaluării prin note, etc.

Dintr-un început se poate vorbi și de așteptări mari. Ca părinți, am vrea să-i știm pe copii întotdeauna primii, am vrea să vedem la ei multă silință în tot ce au de învățat, să-i preocupe cartea și școala. Profesorii ar vrea să predea la cei mai buni elevi, ar vrea să aibă cele mai respectuoase clase și să le fie apreciată munca. Toate bune și corecte până aici. Reușita însă, este o combinare armonioasă a patru factori: copii, părinți, dascăli și Dumnezeu. Doar așa va fi succes!Ca părinte, îmi doresc mult să trăiesc câteva lucruri:-copiii să aibă multă sănătate. Dumnezeu este singurul care le-o poate da!-să avem cu toții copii care să ne facă cinste, în fața colegilor lor și în fața profesorilor.-toate cadrele didactice să profeseze cu multă responsabilitate. Să se poată bucura în același timp, și de respect, și de apreciere, și de rezultate, și de câștigul muncii lor.-părinții să-și facă timp pentru copiii lor. Avem datoria să-i ajutăm în procesul de învățământ. Avem datoria să îi ascultăm și să-i înțelegem pe copiii noștri. Nu ne este îngăduit să pierdem din vedere nici corectatea lor.-Dumnezeu să binecuvânteze școala românească.

Datorită Lui generația de mâine să fie de reper pentru Europa și pentru lumea întreagă. Să fie moralitate si etică așezate pe legile și poruncile lui Dumnezeu.Cu Dumnezeu din succes în succes!

Pastor Ioan Cocîrțeu