Un Isus de sarbatoare?

jesus_resurrectionSa aplicam sinceritatea peste viata noastra chiar acum! Cine este Isus Hristos pentru noi?Raspunsurile pot fi multe si printre ele si acestea. Un Isus “scos” doar la sarbatori? Suntoameni care ies cu credinta la interval doar de marile sarbatori crestinesti. Si se asteapta laminuni. Atat. Grav. Vor fi osanditi pentru aceasta.

Credinta adevarata inseamna traire zilnica in Cuvant.Un Isus bun la necaz? Se practica, sestriga, se spune, se cere de catre unii – doar un Isus bun la boala si probleme. Vor fi osanditi si pentru aceasta.

El este Medicul cel Bun. Dar zilnic si pentru cine “traieste” cele scrise inCarte.Un Isus model si… basta? Isus Hristos este model de vietuire si intelepciune pentru ocategorie de oameni. “Isus e special”, spun ei. Da insa nu suficient. E basta? Nu! Vor fiosanditi si pentru aceasta.Altii l-au lasat pe Domnul in paginile de istorie.

Cum, un Isus dincartea de istorie? O personalitate, un maret vorbitor, dar care… a fost, zic ei.Vor fi osanditi si pentru aceasta. Dar nu intamplator mai este ceas de sinceritate.“În nimenialtul nu este mântuire: căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie săfim mântuiţi.” Faptele Ap. 4.12Isus Hristos este Mantuitorul, “Invierea si Viata”!

Catalin Dupu