UN MODEL DE SLUJIRE…

FullSizeRenderLa Biserica Baptistă din Jamu Mare, l-am întâlnit astăzi pe pastorul Traian Dejeu, tatăl bunului meu prieten Emanuel Dejeu. În câteva zile, fratele Traian va împlini 87 de ani. A fost ordinat ca pastor în anul 1961, dar în anul 1963 regimul comunist i-a luat “carnetul” de pastor. Cu toate șicanele organelor de partid și ale securității de atunci, la care se adaugă și cele cauzate de cozile de topor ale acestora, fratele Traian a continuat să-l slujească pe Domnul.

Darul și chemarea de la Dumnezeu nu au putut să le ia. Când am ajuns la Jamu Mare, fratele Traian conducea timpul de rugăciune. Pastorul Ghița Sporea mi-a mărturisit că și la această vârstă fratele Traian este gata de slujire oricând îl solicită. Mă bucur mult că peste ani, Dumnezeu l-a chemat în slujire pe Emanuel, fiul fratelui Traian și mai ales mulțumesc lui Dumnezeu pentru că, în urmă cu mulți ani, Dumnezeu mi-a deshis inima și ochii să văd potențialul pe care El l-a pus în Emanuel.

Multe lucruri despre Emanuel, le-am înțeles mai bine când l-am întâlnit, cu ani în urmă, pe fratele Traian. Mă gândeam pe unde or fi mai marii de atunci și ce se mai aude de ei? Nimic! Dar despre oamenii adevărați ai lui Dumnezeu, se va vorbi peste generații. Soli Deo Gloria!

Pastor Samy Tuțac

FullSizeRender