Un sfert de secol cu Dumnezeu in Oltenia

19In data de 6 decembrie 2015 Biserica Crestina Baptista  Maranata Targu Jiu a aniversat 25 de ani de slujire a Pastorului Cornel Hudulin.Au fost prezenti membrii fondatori ai bisericii precum si numerosi prieteni.Corul Harmonia din Timisoara ,dirijat de fr.G.Dumitrascu a adus laude Domnului pt. toti acesti ani binecuvantati.

Judetul Gorj are o populatie de 330 mii locuitori, din care 110 mii locuiesc in Targu Jiu, resedinta acestuia. La data Revolutiei din Decembrie 1989  nu exista nici o biserica crestina baptista in Gorj.

In Martie 1990, un grup de frati baptisti si crestini dupa evanghelie infiinteaza Biserica Crestina Baptista Targu Joi, iar in  urma cu exact 25 de ani, la 6 Decembrie 1990, are loc ordinarea fratelui Cornel Hudulin, aflat si in prezent in functia de pastor. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultura a Sindicatelor.

Cine este fratele Cornel Hudulin?

Cornel Hudulin s-a nascut in judetul Timis, intr-o familie de crestini baptisti  dar educatia acelor vremuri, precum si alegerile personale l-au indepartat o perioada de Dumnezeu. Totusi, dupa 29 de ani de cautari si neimpliniri fr. Cornel l-a primit pe Domnul Isus ca Mantuitor in Biserica Crestina Baptista nr. 1 din Timisoara in 1971 devenind astfel membru activ al Bisericii
Desi laic in perioada in care a fost profesor, fr. Cornel a ascultat chemarea lui Dumnezeu si a inceput lucrarea de evanghelist (inainte de 1989), pentru ca mai apoi sa devina pastor si plantator de biserici.

Inzestrat de Dumnezeu cu darul de evanghelist, fr. Cornel Hudulin  a dus mesajul Evangheliei in peste 700 de biserici crestine din Romania, peste 20 mii oameni cunoscand astfel Cuvantul lui Dumnezeu si Mantuirea. Fara indoiala, meritul este al Domnului, Duhul lui Dumnezeu fiind Cel care a atins inimile oamenilor care au ascultat Cuvantul in timpul acestei lucrari.

Cine este Biserica Crestina Baptista Targu Jiu?

Lucrarea curajoasa inceputa in 1990 a cunoscut de-a lungul timpului Binecuvantarea lui Dumnezeu, desi inceputul a fost dificil si drumul plin de provocari si sacrificii.

In lipsa unui spatiu adecvat, serviciile de inchinare au avut loc in primii ani in locuintele unor familii crestine, apoi in spatii inchiriate, la Casa deCultura iar mai tarziu in casa din str. Victoria nr. 316, care a fost cumparata prin interventia fr. Pastor Petrica Dugulescu si care dupa renovare a devenit locas de inchinare. Odata cu trecerea timpului aceasta a devenit neincapatoare.

In acelasi timp, odata cu ordinarea, fr. Cornel Hudulin a inceput o perioada de calatorii intre Targu Jiu si Timisoara (aprox. 300 km), orasul in care locuieste si in prezent familia,

Mai tarziu, cu ajutorul lui Dumnezeu este cumparat un teren pe str. 23 August nr. 1, unde in Mai 1994  incepe lucrarea de constructie a noii case de rugaciune, o adevarata aventura in care a fost testata credinta celor care au investit timp si resurse, iar Dumnezeu si-a revarsat harul si binecuvantarea asupra lucrarii, raspunzand tuturor rugaciunilor si gasind solutii pentru toate nevoile identificate.

Dupa aproape 6 ani de munca si jertfe Dumnezeu a implinit visul Bisericii, iar in Martie 2000 are loc inaugurarea noii cladiri de inchinare.

In cei 25 de ani de la infiintarea Bisericii, au avut loc 31 servicii de botez nou-testamental, peste 300 persoane marturisindu-l pe Dumnezeu ca Domn si Mantuitor. Evenimentele au avut loc in mai multe locatii, cum ar fi la Casa de Cultura a Sindicatelor, in rau, in curtea casei din str. Victoria nr. 316, iar incepand cu anul 2000 in noul locas de inchinare.

Dintre cei botezati, peste 50 sunt plecati in alte tari, iar aproximativ 20 locuiesc in Romania in alte orase (inclusiv studenti), iar altii au plecat la Domnul.

In prezent, numarul de membrii este de 140 adaugandu-se acestora si numerosi apartinatori.

Impreuna cu tinerii bisericii organizati intr-un mic grup coral a fost inceputa lucrarea de evanghelizare a judetului Gorj si a altor localitati din apropiere. In peste 40 de localitati, in urma cantarilor tinerilor oamenii se adunau si astfel aveau ocazia sa asculte pentru prima data in viata lor mesajul clar al  Evangheliei, multi primindu-L pe Domnul  Isus Hristos ca Mantuitor.

Fiind o zona miniera, incepand cu 1992, au fost organizate mai multe evanghelizari in apropierea minelor, vestea Evangheliei luminand zona aceasta intunecata, plina de traditii si superstitii.

Datorita acestor evanghelizari au fost plantate biserici in localitatile Rasova, Balesti, Sadu (Bumbesti-Jiu), Ungureni-Danesti, Prigoria, mai apoi in Targu Carbunesti unde  fr. misionar Wagner a format o biserica impreuna cu cei predati. O familie din Arad, plecata in Statele Unite, a cumparat o casa care ulterior a fost transformata in biserica. A urmat apoi biserica din Sambotin, misiunea din Floresteni si biserica din Musetesti amenajata de familia fr. Nic. Rosca intr-o camera din locuinta lor..

Astfel, prin Harul Domnului in acesti 25 de ani au fost plantate 9 biserici si au fost construite 5 biserici.

In 2005 fr. Marian Popescu impreuna cu sotia Gabi si inca un grup de frati crestini dupa evanghelie s-au alaturat Bisericii Baptiste din Targu Jiu ca membri activi.

In  2007 in urma unui grav accident rutier fr. Cornel a fost imobilizat la pat mai multe luni. In acest timp fr. Marian Popescu a fost un real ajutor in slujire. Mai mult decat atat, in cadrul serviciilor de inchinare de duminica dimineata, fr .Cornel a avut ocazia sa predice de la distanta,prin telefon Biserica avand astfel momente mult har si binecuvantare.

Au urmat ani grei de dureri si suferinta dar nici imobilizarea in carucior, nici deplasarea cu greutate nu au putut opri progresul lucrarii, rugaciunile bisericii si ale multor altor frati dragi fiind un adevarat sprijin.

Sora Sanda,sotia fratelui Hudulin a fost in toti acesti  25 de ,ani de mare folos lucrarii Domnului fiindu-I mereu alaturi,tinand diferite studii cu tinerii,cu familiile tinere,cu surorile,iar in ultimii 5-6 ani conducand inchinarea si corul bisericii.

Fratele Marian Popescu a plantat biserica din Curtisoara, care apartine in prezent fratilor Crestini dupa Evanghelie si a contribuit activ la lucrarile din Sambotin si Musetesti.

In data de 15 Noiembrie 2015 fr. Marian a fost ordinat ca Pastor al Bisericii Baptiste din Targu Jiu.

In tot acest timp, din Biserica Baptista din Tg Jiu au intrat in lucrare si alti tineri care s-au predat Domnului au crescut si s-au format aici devenind apoi pastori in alte biserici din tara si strainatate.

Fr. Cornel Hudulin isi aminteste versetul cu care a inceput aceasta lucrare si care l-a calauzit: “Pot totul in Hristos care ma intareste” (Filipeni 4:13)

Mottoul bisericii a fost Isaia 41:18, un verset care a devenit realitate in Targu Jiu datorita Binecuvantarii lui Dumnezeu “Voi face sa izvorasca rauri pe dealuri si izvoare in mijlocul vailor; voi preface pustia in iaz si pamantul uscat in sivoaie de ape”.

Multumim Domnului pentru acesti ani binecuvantati,toata slava si gloria sunt numai ale Lui

Bucuria familiei Hudulin a fost intregita cand peste aprox. o luna Biserica Betel din Timisoara  le-a facut o surpriza –deosebita ,sarbatorindu-i in mod festiv ca misionari ai Bisericii, Betel care au slujit in Oltenia.

EBEN-EZER: Pana acum Dumnezeu a fost cu noi !