Unul din cei mai bogați baptisti americani a plecat in vesnicie

image (34)Samuel Truett Cathy, fondatorul rețelei de restaurante fast food Chick-fil-A, a plecat in vesnicie in data de 8 septembrie, la vârsta de 93 de ani.
S-a născut in localitatea Eastonton, statul Georgia si a fost membru al Primei Biserici Baptiste din Jonesboro. Timp de peste 50 de ani a fost invatator de Scoala Duminicala. A scris 5 cărți si a primit numeroase distincții pentru activitățile sale filantropice. In decursul anilor a sponsorizat mai multe deplasări ale membrilor Bisericii Baptiste din Jonesboro in misiunile din Romania.

Averea sa s-a ridicat, conform datelor din anul 2012, la suma de 4,2 mîliarde de dolari. Restaurantul Chick-fil-A este unul din putinele restaurante închise duminica in America. In anul 2008 președintele George Bush l-a recompensat pe Samuel Truett Cathy pentru activitatea sa caritabila. Samuel Truett Cathy a fost unul din prietenii familiei Graham si a sponsorizat adeseori activitatea evanghelistica si caritabila a Asociației Billy Graham.  Pentru multi oameni de afaceri americani Samuel Truett Cathy a fost un exemplu de corectitudine si onestitate.

image (34) image (32) image (33)