Urare de Crăciun

Iubiți frați și surori,

Prin mila și bunătatea lui Dumnezeu, sărbătorim și în acest an praznicul Întrupării Domnului și Mântuitorului nostru Isus Cristos. Este o sărbătoare a cărei valoare pentru credința noastră creștină nu poate fi nicidecum subestimată, chiar dacă de atunci au trecut mai mult de două milenii. Nici trecerea timpului, nici tradițiile omenești nu i-au diminuat cu nimic importanța. Întruparea Cuvântului care a venit să locuiască printre noi plin de har și de adevăr (cf.In 1:14) nu încetează să ne uimească și să ne copleșească pe toți aceia care am crezut în Domnul.

Deși modul în care sărbătorim nașterea Domnului poate este mai diferit în acest an datorită condițiilor impuse de pandemie, totuși, perioada pe care o traversăm nu ar trebui să fure cu nimic din bucuria sărbătorii. Îndrăznesc să afirm faptul că azi, mai mult decât oricând avem nevoie să ne amintim de semnificația profundă a acestui praznic care nu are de-a face cu vreunul din adausurile comerciale atașate de către societatea consumeristă a zilelor noastre, ci cu venirea in lumea noastră, în timp și spațiu a Creatorului cu scopul de a ne salva de păcat. Mesajul adus de îngeri unor păstori umili pe câmpiile Betleemului ( “astăzi, în cetatea lui David vi s-a născut un Mântuitor care este Cristos, Domnul” Lc.2:11) este mesajul care le-a produs acestora o bucurie greu de descris în cuvinte. Întâlnirea cu Domnul le-a luminat viața și le-a dat unor oameni săraci și fără multe perspective o speranță unică în acele vremuri grele marcate de dominație străină. Este experiența de care avem nevoie fiecare din noi, mai ales în vremuri ca acestea. Ca și credincioși, Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a luminat inimile să înțelegem aceste adevăruri și să ne legăm inima și sărbătoarea de Cel care este Însuși adevăratul ei centru: Cristos!

Anul 2020 a fost un an dificil, în care mulți dintre noi au pierdut multe lucruri prețioase: sănătatea, locul de muncă sau poate, chiar pe cei dragi. Au fost restricții care ne-au afectat serviciile de închinare, ne-au limitat unele proiecte, etc. dar nu ne-au putut răpi esențialul. Vă mulțumim că pofida dificultăților acestui an, ați continuat să vă trăiți credința în Domnul Isus cu demnitate, slujindu-L pe Dumnezeu și pe semeni și fiind o mărturie a puterii și speranței lui Dumnezeu în mijlocul societății. Vă mulțumim că ați înțeles să stați în spărtură și să mijlociți în rugăciune pentru cei atinși de boală, pentru personalul medical, pentru întreaga societate, dar și să vă implicați în acte de slujire pentru a ușura suferința semenilor și a aduce un suflu de speranță în jurul vostru, atât de necesar în aceste zile. Chiar dacă poate nu ați fost apreciați întotdeauna cum se cuvine pentru tot ce ați făcut, știm că există o răsplată garantată de Stăpânul cel drept. Bucurați-vă de acest lucru și continuați să slujiți Domnului și în continuare cu credincioșie! 

De aceea, chiar în acest an, mesajul primului Crăciun rămâne valabil, la fel de puternic prin forța lui unică. Pentru toți cei care s-au întâlnit în mod real cu Cel născut rămâne experiența de neuitat a bucuriei pe care El vrea să ne-o dea și pe care circumstanțele adverse nu ne-o pot răpi. Deci, bucurați-vă cu toții: Cristos S-a născut! Iubiți-L pe El, slujiți-L pe El și proclamați-L cu credincioșie!

În numele fraților din Comitetul Comunității Bisericilor Creștine Baptiste Timișoara, vă dorim tuturor un Crăciun fericit și un An Nou binecuvântat cu apropiere de Dumnezeu și cunoașterea Lui!

pastor Marius Birgean președinte (interimar) CBBT