Va veni o zi în care nu va mai conta…

IMG_1471Va veni o zi în care nu o să mai conteze lucrurile pe care astăzi le prețuim. O zi în care nu va mai conta câți bani ai avut, dacă ai avut card la bancă, dacă ai fost bogat, o zi în care nu va mai conta cu câți oameni ai fost prieten, cât de popular te-ai văzut tu și cât de popular te-au văzut alții. O să vină o zi în care nu te va întreba nimeni câte lucruri ai avut, dacă ai avut o casă mare și dacă te-ai desfătat, căci toate acestea nu vor mai conta.

Dar va conta totuși ceva. Sufletul tău, va conta de e flămând și neputincios, dacă l-ai îmbrăcat atunci când a fost nevoie sau l-ai lăsat să moară de frig.
Sufletul tău va conta pentru că doar el va mai fi prezent în acea zi. Banii, mașina, distracțiile, oamenii, ei vor dispărea, sufletul e tot ce îți rămâne.

De câte ori ți-ai ascultat inima plângând?
Acordăm o mare importanță lucrurilor care nu conteză, banilor, distracției, oamenilor, lucrurilor materiale dar ne lăsăm sufletul gol.

Uităm cum e să iubești, uităm cum e să ai pace, cum e să îl ai pe Dumnezeu, uităm de toate acestea pentru că suntem egoiști.
Ne gândim doar la viața aceasta. Ne trezim dimineața și ne gândim la ce vom face mâine, la câți bani vom mai strânge astăzi, uităm să trăim cu adevărat, uităm să simțim cu sufletul și asta se întâmplă deoarece nu vrem să ne amintim că va veni o zi în care vom pleca de aici.

Ce vom face oare atunci?
Atunci când toate acestea se vor termina și vom rămâne cu tot ce am strâns aici, adică nimic… ce vom face?
Ne vom găsi scuze? Ne vom dori să putem da timpul înapoi?

Aveți grjă de sufletul vostru, căci în final el este tot ce vă rămâne. 

Lavinia Humeniuc