VOIA LUI DUMNEZEU

“…voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită. ” Romani 12:2

Iată unul dintre subiectele vaste ale Sfintei Scripturi. Pe cât de mare, pe atât de personal. Pe cât de mare, pe atât de necesar. Nimeni n-ar trebui să-și accepte propria existență fără să cunoască, fără să accepte și fără să împlinească voia lui Dumnezeu.

A fi în afara ei este tot una cu a fi în afara perimetrului de bine, de plăcere și de desăvârșire pentru viața ta. A nu fi interesat de ea înseamnă să ignori absolut tot ce a intenționat Dumnezeu pentru viața ta. A nu o împlini și a alege să fii propriul tău stăpân este ca și cum ar trece un orb la volan și ar pretinde că știe și poate să conducă. Da, te poți nenoroci tu și îi poți nenoroci și pe alții…..!

Voia lui Dumnezeu este suma de planuri și hotărâri pe care Dumnezeu le-a intenționat pentru cineva. Deși nu întotdeauna această voie supremă o considerăm a fi ceva potrivit pentru noi, ea servește unui scop final și anume, desăvârșirea noastră. 

Când ești interesat să o cunoști, de fapt soliciți cea mai calificată consultare. Când vrei să o împlinești, ai siguranța unui bine absolut pentru viața ta. Când dorești să o spui și altora, declari cu toată tăria: cât este de bine în Voia lui Dumnezeu !

Dragi prieteni, cea mai profundă capitulare este aceasta: VoiaTa, nu voia mea, să se facă Doamne-n viața mea !!!

Pastor Ioan Cocîrțeu