Ziarul Adevarul prezintă Târgul de Crăciun de la Liceul Baptist Timișoara

IMG_3029Elevii Liceului Baptist din Timişoara organizează, vineri, începând cu ora 17.00, la Biserica de pe strada Ady Endre numărul 20, a şaptea ediţie a târgului de Crăciun în cadrul căruia vor fi vândute produse realizate de copii. Toţi banii adunaţi din vănzări vor fi donaţi pentru şcolarizarea copiilor din Tanzania. La ediţia de anul trecut copiii au strâns 3.000 de euro.

Devenit deja o tradiţie, Târgul de Crăciun organizat de elevii Liceului Baptist  Timişoara în colaborare cu Biserica Betel a ajuns la a şaptea ediţie. Cei 400 de profesori şi elevi implicaţi în acest proiect îi aşteaptă pe vizitatori cu produse şi bunătăţi realizate de copii, unele dintre ele cum ar fi ceai sau clătite, realizate chiar în cadrul târgului. „Facem asta pentru ca Dumnezeu ne-a daruit multe, mai mult decât merităm şi vrem sa fim şi noi o binecuvântare pentru alţii. În plus, acest eveniment ne uneste.  Sunt 400 de oameni care gândesc, lucrează împreună şi simt ca unul”, a declarat Eliza Făt, profesor în cadrul liceului. Târgul a devenit o tradiţie a Liceului Teologic Baptist.Dorim să facem o schimbare, ceva diferit, cu ocazia sărbătorilor, şi să ajutăm copiii din Tanzania”, a arătat Raluca, elevă a liceului. „Una dintre dorinţele mele în legătură cu acest târg este de a implica fiecare elev din această şcoală.Cred că noi, copii fiind, trebuie să fim deschişi să-i ajutăm pe alţii ca noi, care nu au situaţia financiară pe care o avem noi”, a arătat şi Flavius, un alt elev al liceului.

Potrivit organizatorilor, sumele de bani adunate cu ocazia târgului au crescut de la un an la altul. Dacă în primul an s-au strâns 1.000 de euro, anul trecut suma colectată de copii a fost de 3.000 de euro. „Banii au fost în totalitate trimişi unei organizaţii care asigură hrană, rechizite, medicamente pentru copiii din Tanzania. Am primit poze şi informaţii despre copiii sponsorizaţi în fiecare an”, au precizat organizatorii târgului.

Dani Dancea