Zilele Bibliei la Timisoara

IMG_6206Joi, 13 noiembrie, la inițiativa pastorului Marius Cimpoae, profesor de religie la Liceul Teologic Baptist din Timișoara, a avut loc un eveniment special, intitulat Ziua  Mondiala  Bibliei. .Evenimentul a fost organizat de către Liceul Baptist din Timișoara, în colaborare cu Comunitatea  Bisericilor Crestine Baptiste Timișoara, Liceul Penticostal Logos  si Misiunea Wycliffe România.În cadrul evenimentului a avut loc un concurs de memorare a Sfintei Scripturi, o expoziție de biblii,  cu exponate prezentate de către pastorul Ionel Tutac și profesorul Ghiță Catana, seminarii cu privire la stadiul actual de traducere a Bibliei organizate de către Misiunea Wycliffe și sesiuni de întrebări și răspunsuri cu privire la conținutul și traducerea Sfintelor Scripturi.

La eveniment au participat peste 200 de elevi și profesori din cadrul Liceului Teologic Baptist Timișoara, dar și reprezentanți ai mass-mediei locale.

La concursul biblic au participat 63 de elevi, iar câștigătorii primelor trei locuri au primit premii, in  Biblii, cărți si bani, din partea Comunitații Baptiste Timișoara, din partea Asociației Precept Ministries și din partea misionarului Daniel Pincu.

Evenimentul a fost o premieră în România, dar se dorește organizarea lui la nivel național pe parcursul anului 2015.

La ora actuala pe globul pământesc se vorbesc 6837 de limbi si dialecte, iar 1967 nu au nici o porțiune a Bibliei tradusă si tiparită. Biblia este tradusă integral in 518 limbi, iar Noul Testament e tradus in întregime in 1275. Porțiuni din Biblie sunt traduse in alte 1005 limbi, iar 2075 de proiecte  de traducere si tipărire a Cuvântului Sfânt sunt începute.

Mai multe informații despre traducerea si promovarea folosirii Scripturilor traduse se găsesc pe site-ul www. Wycliffe.ro