ZIUA IN CARE AM FOST MANDRU CĂ M-AM NĂSCUT ȘI TRĂIESC ÎN ROMÂNIA…

IMG_3228Nu voi uita nicioada ziua de sambata 19 Decembrie 2015, ziua in care intr-adevar m-am simtit mandru atunci cand venind catre Ambasada Norvegiei am vazut cateva sute de oameni, tineri si batrini, mame si copii ce  pentru o vreme au renuntat la confortul propriu si la treburile zilnice  si au venit sa fie alaturi de familia Bodnariu intr-un protest pasnic  dar cu un impact major.

Am fost mandru fiindca in sfarsit dupa multi ani ca si crestin evanghelic in Bucuresti, cetatean al acestei metropole foarte potrivita pentru crestinii anonimi,  am simtit ca apartin unei comunitati evanghelice  care vibreaza, cu oameni care doresc sa nu mai stea pasivi sub protectia zidurilor unei biserici, ascunsi dupa amvoane si prin banci si au decis  sa iasa si cu putere sa-si marturiseasca crezul in ceea ce priveste viata si familia.

Familia nu a fost creatia omului  ci mai degraba inventia lui Dumnezeu care in dragostea Lui cea mare ne-a mandatat sa ducem viata mai departe prin copiii nostrii pe care ii avem pentru o vreme, copii pe care ii iubim,  ii ingrijim si-i educam straduindu-ne sa le oferim ce este mai bun si mai ales pe Dumnezeu.

Am fost mandru sa stiu ca  alaturi  de noi cei prezenti in fata Ambasadei Norvegiei mai erau cateva mii care cu siguranta ne sustineau in rugaciune si care ar fi dorit sa fie cu noi.

Am fost mandru sa vad ca in Bucuresti  suntem o comunitate care incepe se respire, care e gata sa treaca peste orice bariera confesionala  si sa-si marturiseasca in public valorile.

Am fost mandru sa particip la acest protest cu inima dar si cu uneltele pe care le-am pus la dispozitia Evangheliei, camerele video si foto cu ajutorul carora am surprins si am dat mai departe din suflul acestui eveniment.

Si mai mult sunt mandru ca m-am nascut si  ca traiesc in Romania, in aceasta tara asezata  la intersectia dintre secularismul vestic si extremismul oriental si ca sunt chemat sa slujesc aici unde Dumnezeu m-a asezat.

Ziua de 19 Decembrie  a fost si un antrenament pentru ca vor mai veni zile in care vom mai face asta, poate din cauza nedreptatilor sau de ce nu a prigonirii care se apropie cu pasi mici dar siguri catre noi.

In aceasta zi am iesit pentru familia Bodnariu …maine vom iesi pentru tine …sau chiar voi pentru mine.

Asa sa ne ajute Dumnezeu !

Cu pretuire,
Catalin Vasile,  Prodocens Media